S24 FE neden One UI 7 güncellemesi almadı?

Temel seviyede kullanım derken siz neler yapıyorsunuz telefonla sosyal medyaya gir, fotoğraf çek, oyununu oynarsan onu oyna budur yani. Kullanınca göreceksiniz öyle böyle bir akıcılık farkı yok. Hatta kilit ekranı kişiselleştirme falan da hala kötü. Pil performansı desen bir fark göremedim. Cihaz performansı aynı.

Temel seviyede kullanım derken siz neler yapıyorsunuz telefonla sosyal medyaya gir, fotoğraf çek, oyununu oynarsan onu oyna budur yani.

Detaylı şekilde her şeyini incelerseniz anlarsınız. Sadece sosyal medya gir çık oyun oyna derseniz logolar dışı fark göremezsiniz tabii.

Kullanınca göreceksiniz öyle böyle bir akıcılık farkı yok.

Uygulama girişleri çıkışları ya da kameradan çıkarken yaşanan takılmalar gitti. Uygulamalara gir çık durumunda yaşanan takılma yok.

Hatta kilit ekranı kişiselleştirme falan da hala kötü.

Goodlocku incelediniz mi? Normal hali bile zaten bir OS için çok fazla seçenek sunarken bir de goodlock ile bir sürü seçenek sunuyor. Ona rağmen kötü diyorsanız sizi hiçbir arayüz kesmez çünkü One UI bu işin zirve noktası.

Pil performansı desen bir fark göremedim. Cihaz performansı aynı.

Performans olarak daha stabil hale getirme amaçlı optimizasyonlar ve mimariler geliştirildi. Performans aynı derken FPS farklı değilden falan mı bahsediyorsunuz

Son düzenleme:
Detaylı şekilde her şeyini incelerseniz anlarsınız. Sadece sosyal medya gir çık oyun oyna derseniz logolar dışı fark göremezsiniz.

Madem telefon o kadar takılıyor ediyor arayüzü akıcı değil, stabil değil vs. ise neye güvenip aldınız bu cihazı?

Dediğin kadar fark göremedim şahsen ben Sendeki plasebo etkisi gibi. Evet arayüzde kağıt üstünde Vulkana geçince hızlanmış olabilir ama günlük hayatta abarttığın kadar bir fark göremedim ben. OneUI 6.1 sürümünde hali hazırda yeterince stabil zaten cihaz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Madem telefon o kadar takılıyor ediyor arayüzü akıcı değil, stabil değil vs. ise neye güvenip aldınız bu cihazı?

Stabillik olarak neyine stabil değil demişim?
Akıcılık olarak da, One UI 6.1 akıcı değil, animasyonları ilkel ancak optimizasyonu kötü değil. Ek olarak zaten cihaz güçlü olduğu için diğer Samsung cihazlar kadar sorun yaşamayacağımı biliyordum. O animasyon işininde çözüleceği %100 kesindi. Akıcılık olarak kötü diye markadan mı vazgeçelim istiyorsunuz?

Akıcılık olarak fark göremediniz mi? Kamera uygulamasını hızlıca gir çık yapın. Şimdi aynı şeyi One UI 6.1'de yapmaya çalışın. Bakın yapın demiyorum sadece yapmaya çalış telefon bazen kafayı yiyip kendini yeniden başlatmış gibi simgeleri yokedip geri getiriyor bazen 6.1'de.

Video attım kendin bak. Yer yer 6.1 sürümünde daha stabil hatta

Kendiniz kamera uygulamasına hızlıca gir çık yapma olayını denediniz mi peki
Yaptım evet. Zerre takılma yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Peki ya bunun gibi mi? Bu hızda yapılsa aynı performansı verebilecek mi? Linkteki videolardan uzun olan güç tasarrufu açık şekilde kısa olan güç tasarrufu kapalı şekilde yapılmış(pilin yanındaki yaprak logosundan anlarsınız zaten) Hiçbir animasyon hızında oynama, değişiklik, kişiselleştirme yok. Default şekilde.
(güç tasarrufu kapalı)
(güç tasarrufu açık)
El hızı daha iyi olsa daha hızlı yapılır elbet. Amatörce gibi duran bir test olsa, günlük hayatta böyle yapıyor muyuz derseniz diye açıklayayım önceden. Bu akıcılığın kendisidir. Akıcılığı günlük hayatta yapıyor muyuz diyerek yaptığınız testler ölçmez.

1- güç tasarrufu moduna aldım. Akıcılık kaybolmadı. (ki kaybolmasında bir sorun yok adı üstünde güç tasarrufu. bileşenlerin gücünü kısıyor)
2- günlük hayatta stabilse bir uygulamaya neden saniyede 10 kere girip çıkayım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…