0-100 deşarj yaptım hocam 1 kez. Onu da orijinal Samsung 25W adaptör ile yaptım. Şarj %20-%100 arası yapıyorum 20'nin altına sadece aldığım gün düştü. O günden bu yana hiç %20'nin altına düşürmedim. İlk günlerde batarya optimize olana kadar günü zor çıkartıyordu. O zamanlar %20'ye gelince takıp %80 ve %85'e kadar sınırlandırıp pili öyle korudum. Mutlaka gece şarja takmadım. Şu anda yazan 18 saat civarı full şarjdan. Cihaz bakımı kısmında ara sıra optimize et deyince (bugünde çıktı) "pil kullanımı algılanmadı" diyor. Sanırım henüz optimize olmadı halen daha. Telefon %20-%85 arası çok serin şarj oluyor esas ısınma 85'ten sonra şarj edince başlıyor. Bunu pili koruma modunda şarj ederken ve tam şarj yaparken de kontrol ettiğimde fark ettim.
Dün akşam saat 17.30'da şarjı doldu. Bugün saat 11.30'da %20 oldu direk şarja taktım. Bu süreçte 6-7 saat Bluetooth bağlı Spotify açık şekilde kullandım. Spotify açıkken Instagram Reels kaydırdım 1 saat civarı. Mobil veride inanılmaz bir şarj kaybı yaşıyorum. Hat ve telefon 5G destekliyor o özelliği de açık fakat 5G altyapı olmadığından bir işe yaramıyor muhtemelen. Ayarlarda baktığımda 5G açık. Bunun şarja etkisi olur mu 4.5G yapsam?