S24 Plus vs S25

Aralarında çok fark yok ama ekran ve batarya kapasitesinde önemli fark var. Eğer ki işlemciye önem veriyorsan S25, ekran ve batarya kapasitesine önem veriyorsan S24+ almalısın.

En büyük farkları batarya farkı. S24 Plus´ta 4900 S25´de 4000 bulunuyor. İşlemci farklarına gelecek olursak. S25´de Snapdragon Elite bulunuyor, S24 Plus´ta Exynos2400 bulunuyor. İşlemciler arasında ne kadar ciddi bir fark var bilmiyorum, değerlerini araştırmadım. Ancak Zaten işlemciyi yoracak işler yapmıyorsanız S24Plus alabilirsiniz. S24 Plus´ta bulunan Exynos2400 zaten amiral gemisi seviyesinde.
-------------------------------------------------------------------------------------
S24 Plus
ekran çözünürlüğü daha kaliteli.
Depolaması daha fazla.
Ekran boyutu daha büyük.
Ekran gövde oranı daha iyi.
45W destekliyor.
Piksel yoğunluğu daha fazla.
Fiyatı S25´e kıyasla çok daha ucuz.
--------------------------------------------------------------------------------------
S25
İşlemcisi Snapdragon 8 Elite. İşlemcisi dışında çoğu konuda geri kalıyor.

Açıkçası bende bu sorunun cevabını arıyordum ama tam bir cevap verebilirim S25'in tek artısı gelen işlemcisi olsa gerek ancak S24+ ta bayağı iyi özelliklere sahip oluyorsun mesela ekran QHD+ iken S25'in ekranı FHD+ olarak geliyor 2. olarak ise şarj konusunda Plus modeli daha iyi 45W vs 25W yani S24+ alırsan telefonunu daha hızlı doldurabilirsin. Batarya konusunda Plus modeli yine base modele(4900 vs 4000) daha avantajlı hale geliyor. Ha tabii Exynos işlemci Snapdragon gen 3 gibi iyi işler görebilen bir işlemci(ağır işler yapmıyorsanız eğer) Exynos sizi uzun süre boyunca götürebilecek kapasiteye sahiptir. Tabii size kalmış seçim konusu...

S24+ daha mantıklı gibi. Exynos 2400 çok güçlü zaten. Snapdragon Elite ile arasında inanılmaz fazla fark yok.

S24+ daha mantıklı gibi. Exynos 2400 çok güçlü zaten. Snapdragon Elite ile arasında inanılmaz fazla fark yok.

Zaten Exynos ile Elite'i birbirinden ayıran tek özellik oyunlardaki performans(Exynos oyunlarda biraz laglı veya daha az FPS sunarken Qualcomm oyun odaklı performansı sayesinde daha akıcı olduğundan exynosa burada - veririz ama genel anlamda pek bir farkı yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı