İnceleme S24 Ultra 8 aylık kullanıcı değerlendirmesi

Herkese merhaba, bugün sizlere 8 aydır kullandığım ve sattığım telefonum olan S24 ultradan bahsedeceğim.

1- Fiyat.
Ben telefonu eylül ayında piyasanın biraz üstüne 75.000TL'ye 256 GB versiyonunu aldım.

2- Ön izlenim.
Bundan daha önceki telefonum olan 14 Pro Max'ten sonra S24 Ultra'ya geçince telefon elime oyuncak gibi geldi kasası titanyum olsa da Apple'ın çelik kasa kullanışı bana daha çekici ve sağlam geliyordu. Kurulumunu vesaire yapmak gayet basitti. Kutusundan şarj kablosu ve telefon çıkıyor.

3- Uzun kullanım.
Öncelikle telefondan aşırı memnun kaldığımı söyleyebilirim performans, batarya ve ekran bakımından beni gayet cezbetti. Fotoğraf kalitesi, oyun performansı ve günlük kullanımı gayet başarılı bir cihaz.

4- Batarya.
Öncelikle telefonun bir günü rahat çıkarttığını söyleyebilirim ben genelde %60-%100 parlaklık seviyesinde 120Hz modunda kullanmama rağmen akşam eve döndüğümde %20 falan kalıyordu zaten tasarruf moduna alınca 1.5 saate yakın gidiyor. Hızlı şarj olarak 45 watt vardı lakin ben kendi kablosu ve 30 watt adaptör ile telefonu 50 dakikada %80'e kadar doldurabiliyordum ayrıca şarjda iken çok ısınan bir cihaz değil (oyun hariç tabii)

5- Ekran.
Ekran kalitesi şahsen beni çok etkilemedi zaten Apple'ın kendi ekranı da S24 Ultra'nın ekranı kadar başarılıydı ekran koruyucusuz kullandığım dönemde yansıtmasız ekran özelliği çok çok işime yaradı ki ekranı zaten çizilmelere karşı gayet dayanıklıydı. Ekran parlaklığı 2600 nit olmasına rağmen ben berbat buldum.

6-Kamera
Kamera konusunda bir günlük kullanıcı nasıl çekim yapıyorsa o tarz çekimler yaptım. Genelde 12 MP ve 4K 60FPS modunda kullandım ve yapay zekayla beraber telefon fotoğraf konusunda inanılmaz bir performans yakılıyor. Gece Performans'ı kesinlikle çok iyi bunun haricinden video kalitesi 30X ve 100X Zoom konusunda gayet başarılıydı.

7-Performans
Cihazda 12 GB RAM ve Snapdragon gen 3 işlemci bulunuyor. RAM konusunda 12 GB pek yeterli gibi değil boş modda zaten 4.5GB gibi RAM harcıyor. İşlemciye gelirsek çok iyi ve akıcı bir işlemci kesinlikle uzun yıllar götürecektir.

8- Tasarım.
Tasarım konusunda çok fazla görüş var lakin ben tasarımı beğenenler tarafındayım telefon büyük ve tek ele sığmıyor bu benim için negatif bir özellik lakin kenarlarının kare olması benim için bir avantaj sağladı yürürken tutuş konusunda kolaylık sağlamıştır. Cihazda beğenmediğim diğer taraf 5 tane kameranın olması her ne kadar kamera tasarımı kötü olmasa da kameraların bu kadar ön planda olması beni ben cezbetmedi.

9- Kapanış.
Netice varacak olursam ben telefonumu üst modelini alacağımdan dolayı sattım. Kullandığım dönem boyunca bana hiçbir olumsuzluk yaşatmadı. Almayı düşünenler için kesinlikle tercih listesinde olması gereken bir cihaz S Pen ve yapay zeka özellikleri bu telefonu bir üste taşıyor zaten. Benim ürüne puanım 8.5/10

20240921_190317.jpg

20240921_223140.jpg
20241010_160647.jpg
20240928_171610.jpg

Technopat Haberler

Geri
Yukarı