S24 Ultra vs S25 Ultra

Bütçe
100000
S23 Ultra ile S24 Ultra arasında bence fiyat farkına değer en büyük konu 4 yıl yerine 7 yıl olarak güncellenmiş ana sürüm desteği idi. S24 ile S25 serisi arasında ise normal kullanıcı için tek belirgin fark 1 yıllık ilave güncelleme. Bence her iki cihazda performans noktasında standart kullanıcı için gayet yeterli düzeyde. S25 Ultra hem tek hem de çoklu çekirdek performansında kabaca 3'te 1 fark atıyor. Normalde bir önceki nesil ile aradaki performans farkını gündelik kullanım ya da oyun performansından da ziyade render gibi işlemlerde hissederdik ancak benim incelemelerde gördüğüm bu fark arayüz performansına dahi yansımış durumda. Ben kendim alıyor olsam tasarımı bana daha hoş geldiği için S24 Ultra'yı seçerdim, aradaki fiyat farkına da Samsung ekosisteminden bir ürün eklerdim.

Kağıt üstü testlerden öyle çıkabilir ama fark 3'te 1 değil. Sadece şu anda iki işlemcinin sınırları zorlanamadığı için böyle gözüküyor. O kısım dışına hemen hemen katılıyorum.

Batarya ve işlemci dışında fark hissetmezsiniz ama S25U 2kattan fazla güçlü. Eğer çok uzun vadeli bir kullanım planlıyorsanız S25U işlemcisi daha çok iş görür.

Önce 2 kattan fazla güçlü dediniz.

Kağıt üstünden göz gezdirirsek %50gibi bir fark çıkabiliyor ama detaya bakarsak uzun vadede çok daha büyük fark var. Bu fark özellikle 5 sene sonra o kadar açılacak ki.

Ardından ise %50 daha güçlü dediniz.

Kağıt üstü testlerden öyle çıkabilir ama fark 3'te 1 değil. Sadece şu anda iki işlemcinin sınırları zorlanamadığı için böyle gözüküyor. O kısım dışına hemen hemen katılıyorum.

Samsung S20 FE Exynos sürümünde yaşadığı sorunlardan bu güne hiçbir zaman işlemcinin sınırlarını zorlamadı, bunu pek çok testte de görebilirsiniz ki Samsung cihazlar bire bir aynı işlemciyi kullandıkları cihazlara kıyasla genellikle GPU'yu tam yüke sokmaz, işlemcinin TDP değerlerini hep daha düşük tutmaya çalışır. Kaldı ki zaten overclock edilmiş diyebileceğimiz frekansları halihazırda yükseltilmiş bir işlemci kullanıyor. Makas bir nebze daha elbette açılacaktır, aradaki fiyat farkı ortalama 10000TL olsaydı elbette bu farka değer bir performans farkı var ve değer denilebilirdi ancak cihazın paket halinde sundukları şu anki fiyat farkına oranlar tercih edilmeye gerçekten değer mi bilemiyorum. İçerik üretiyorum sürekli video kurgularım ya da oyun oynuyorum diyorsak orası başka.

Önce 2 kattan fazla güçlü dediniz.

Ardından ise %50 daha güçlü dediniz.

Samsung S20 FE Exynos sürümünde yaşadığı sorunlardan bu güne hiçbir zaman işlemcinin sınırlarını zorlamadı, bunu pek çok testte de görebilirsiniz ki Samsung cihazlar bire bir aynı işlemciyi kullandıkları cihazlara kıyasla genellikle GPU'yu tam yüke sokmaz, işlemcinin TDP değerlerini hep daha düşük tutmaya çalışır. Kaldı ki zaten overclock edilmiş diyebileceğimiz frekansları halihazırda yükseltilmiş bir işlemci kullanıyor. Makas bir nebze daha elbette açılacaktır, aradaki fiyat farkı ortalama 10000TL olsaydı elbette bu farka değer bir performans farkı var ve değer denilebilirdi ancak cihazın paket halinde sundukları şu anki fiyat farkına oranlar tercih edilmeye gerçekten değer mi bilemiyorum. İçerik üretiyorum sürekli video kurgularım ya da oyun oynuyorum diyorsak orası başka.

%50 daha güçlü demedim. Kağıt üstü, kabaca bakarsan %50 fark görüyor olabilirsin ama fark daha fazla dedim sanki bir şey bulmuş gibi 2 ayrı alıntılamaya gerek yok. SD Elite çok daha uzun ömürlü. 3nm olması bile başlı başına yeni nesil olması için neden. Neredeyse her alanda %50 veya fazlası farklar oluyor kağıt üstünde ancak bunu kullanıma dökersen şimdi fark hissetmezsin. Biraz daha detaylı bakarsan ben çok uzun vadeli kullanacaksanız S25U daha çok iş görür dedim. Bana 1 2 sene içinde olacak testlerin verisiyle gelirsen haklı olduğunu düşünebilirsin ama hep böyle oluyor. Uzun vadede makas 2 kat şeklinde açılacak. 5 sene sonra birinin %35 başarı sağladığı yerde diğeri %70 başarı oranı sunacak. Mesajıma beğenmedim atanların hepsinin mesajımı S25U çok daha güçlü onu al olarak algıladığını çok eminim ama kanıtlayamam burada. Batarya ve işlemci dışı fark yok ÇOK UZUN VADELİ için S25U çok daha güçlüdür dedim fark ettiysen. Zaten alan kişi sınırları zorlayan biriyse benim önerime göre bana S24U'da yeter der ya da S25U karar verebilir. S25U zaten ön siparişten çıktıktan bir süre sonra düşecek, hep 83bin TL olacak mı sanıyorsunuz.
Telefon alırken sorun bu. Hep 3 sene vadede olan farka bakıp işlemcileri sadece kağıt üstüne yorumlarsanız çok çekersiniz.
Sonuç olarak sorun okuyanların anlama olarak yetersiz anlam çıkarabilme yeteneğinde.

Merhaba, başlıkta yazdığı gibi bu iki telefon içinde bütçem var. Sizce S24 ultramı almalıyım yoksa ön sipariş verip S25 Ultra mı? Başka önerilerinizi de bekliyorum, açıkçası iPhone alma taraftarı değilim.
Köşeli kenar vs köşesiz kenar S24 Ultra S25 Ultra ile tek farkı işlemci kalan her şey aynı sadece yazılım ile alakalı özellikler şu anlık S25 ultrada var birkaç aya kalmadan 24 ultrayada gelir.

İnanılmaz bir değişim yok ama değişen bazı şeyler var. S25 Ultra'nın ekranı daha iyi. Universeice de ekran konusunda kendi düşüncelerini söyledi. Kumlu ekran sorunu çözülmüş ki bu aynı panelin kullanılmadığını gösterir ve özellikle 720p ve 1080p de kalite arttırılmış ve ekran kullanılacak hale gelmiş. Proscaler teknolojisi var ki bu diğer telefonlara gelmeyecek. S25+ ve S25 Ultra da 2K çözünürlükte işe yarıyor. Batarya performansı S24 Ultra'ya göre batarya testlerinde %15-20 civarında daha iyi diyebiliriz. Thermal olarak gündelik kullanılan uygulamalarda 2-3 derece daha serin çalışıyor. Peek temp de ortalama 4 derecelik bir gerileme var. Hoparlör kalitesi arttırılmış. Kamerası daha doğal renklerde çekimler yapıyor. Ayrıntıları daha net verebiliyor. Bu yükseltmeler doğal, olması gerektiği gibi duruyor.
Yani bence S24 Ultra'nız olsa idi geçilmezdi fakat ikisini sıfır alacak iseniz S25 Ultra tercih edilir. Ön sipariş veya kamu indirimi gibi kampanyalardan yararlanmıyor iseniz fiyatın düşmesini bekleyin.

Son düzenleme:
Bunu pek çok testte de görebilirsiniz ki Samsung cihazlar bire bir aynı işlemciyi kullandıkları cihazlara kıyasla genellikle GPU'yu tam yüke sokmaz, işlemcinin TDP değerlerini hep daha düşük tutmaya çalışır.

Bu CPU ve telefon özelinde aynı şeyler geçerli diyemeyiz. İşlemcinin performansı Geekbench de ortalama diğer 8 Elite'lerden yüzde 10 daha iyi. Arada inanılmaz fark yok ama 8 Elite'in en iyi versiyonu Samsung'da diyebiliriz. Tek sorun diğer 8 Elite kullanan telefonlara göre bir tık erken throttling yaşıyor gibi. Bunu da sıcaklık değerini törpülemek için yapıyor. 8 Elite'li diğer cihazlardan bazıları 50 dereceye varabiliyor. S25 Ultra aynı teste ortalama 45 derece civarında kalıyor.

Değerli mesajlarınızı okuyup S25 ultrayı sipariş verdim herkese teşekkürler iyi sosyaller.

Kağıt üstünden göz gezdirirsek %50gibi bir fark çıkabiliyor ama detaya bakarsak uzun vadede çok daha büyük fark var. Bu fark özellikle 5 sene sonra o kadar açılacak ki.

İşlemci açısından evet ama 5 sene sonra 12 GB RAM'li bir Android cihaza o senenin yenilikleri verilemez bu yüzden muhtemelen S24 Ultra ile aynı yolun yolcusu.

Bu CPU ve telefon özelinde aynı şeyler geçerli diyemeyiz. İşlemcinin performansı Geekbench de ortalama diğer 8 Elite'lerden yüzde 10 daha iyi. Arada inanılmaz fark yok ama 8 Elite'in en iyi versiyonu Samsung'da diyebiliriz. Tek sorun diğer 8 Elite kullanan telefonlara göre bir tık erken throttling yaşıyor gibi. Bunu da sıcaklık değerini törpülemek için yapıyor. 8 Elite'li diğer cihazlardan bazıları 50 dereceye varabiliyor. S25 Ultra aynı teste ortalama 45 derece civarında kalıyor.

Onun bir ayarı vardı sanırım ama ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı