Eskiden Apple daha pahalıydı ama fiyat farkını az çok veriyordu, kamerası, işletim sistemi, sorunla uğraştırmama yönünden Android'den iyiydi ama son 3 senedir Android dünyası sildi süpürdü Apple'yi. Artık Apple karşılaştırma videolarında malum kaybeden olacağı için yok bile. Samsung ile Honor, Xiaomi, Vivo, Oppo gibi markalar kapışıyor artık. Nasıl olsa satarız ne uğraşıyorum diyor Apple.
Kesinlikle Apple akıl kârı değil özellikle ülkemizde. Bu bütçede alacağın Apple S23 ile bile zor başaçıkar. İP13 yerine S24+ almanın artılarını bir mesajda karşılaştırmıştım istersen atabilirim. Eğer bütçe 70bin değilse ve iOS takıntısı yoksa Apple hayatta alınmayacak bir marka. Apple'yi alan adam bütçe sıkıntısı yaşamayan ya da taksittir falan filanla zengin gözükmek için Apple alan, işletim sistemi kolaylığı ve basit bir cihaz olduğuyla dolaylı seçen ve en pahalısı oysa o daha iyidir mantığı güden genelde orta yaşlı insanlar oluyor. Kesinlikle teknolojiyi kurcalayan ayarlarla oynayan, özelleştiren biri için hücre hapisten farksız. Yine de iOS isteniyorsa en kötü 13 ve üstü alınması lazım ve mümkünse kesinlikle düz modelden uzak durmak lazım. 2.el bakabilirsin.
Kamera, S Pen ve batarya önemliyse S24+ yerine S23u bakabilirsiniz.