Çözüldü S25 Ultra çok ısınıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KaanMng

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar herkese iyi sosyaller. Galaxy S25 Ultra cihazı kullanıyorum ama herhangi bir oyun oynarken (Carx Street, PUBG, standoff 2, Asphalt 9) gibi oyunlar oynarken cihaz 42 derecelere kadar çıkıyor ve uzun bir müddet soğumuyor. Daha cihazı alalı bir ay oldu ama bir sürü sorunla karşılaşıyorum, çok ısınıyor. Isındığında da otomatik oyunu kapatıyor. Ne yapabilirim, yoksa benim cihaz mı bozuk?

Aşağıya 10 dakikalık standoff testi koyuyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250612_130819_AIDA64.png
    Screenshot_20250612_130819_AIDA64.png
    102,3 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
42 derece ısınma normal. Oyun oynarken yüke binen cihaz için fazlasıyla iyi bir sıcaklık değer. Uzun süre soğumamasının nedeni, cihazın hala yükü atmaya çalışıyor olması veya mevsimsel, havalar ısındı, bu telefonlar fanla soğumadığı için olabilir. Burada anlamadığım konu oyunu kapatması. Herhangi bir ısı uyarısı veriyor mu?
Yok hocam gereksiz olur bence. 42 derece bazı telefonların sadece WhatsApp, Instagram ile çıktığı seviyeler.

Önceden A23 kullandığım için oyun oynayamıyorum. O yüzden oyunlarda telefonun nasıl bir tepki vereceğini bilmiyorum. Eğer dediğiniz gibiyse içim rahatladı telefonu genellikle yapay zeka özellikleri, ekosistemin kolaylığı ve özellikle tarafından çok hoşuma gitti için kullanıyorum oyun arada sırada oynuyorum ama huzursuz ediyordu vaybe 8 Elite gerçekten iyiymiş.

Önceden A23 kullandığım için oyun oynayamıyorum. O yüzden oyunlarda telefonun nasıl bir tepki vereceğini bilmiyorum. Eğer dediğiniz gibiyse içim rahatladı telefonu genellikle yapay zeka özellikleri, ekosistemin kolaylığı ve özellikle tarafından çok hoşuma gitti için kullanıyorum oyun arada sırada oynuyorum ama huzursuz ediyordu vaybe 8 Elite gerçekten iyiymiş.

İçiniz rahat kullanın hocam sorun olmaz, 8 Elite zaten şu an en güçlü mobil işlemcilerden biri. Bu güçteki bir işlemci için ısınma haliyle gelen bir şey olurdu normalde ama termal açıdan başarılı. Samsung'da bu konuda iyi iş çıkartıyor. Dolayısıyla ısı değerleri fazlasıyla iyi. Bu arada alalı 1 ay olmuş ama hayırlı olsun, iyi kullanımlar dilerim.

O zaman fazla merak etmeme gerek yok. Telefon soğutucu almayı düşünüyordum.

Hayır aslında telefonda çok oyun oynayan birisi değilim, bilgisayar oyuncusuyum. Ama evde olmadığım vakitlerde, dışarıdayken veya misafirlikteyken yarım saat yukarıda belirttiğim oyunları oynuyorum canım sıkıldığında. Ama bir yarım saat oyun oynayayım dediğimde 42 derece görüyor. Önceden Samsung A23 kullandığım için pek alışık olmadığım dereceler, o yüzden endişelendim 😅 ki zaten telefonu yapay zekası, özellikleri ve ekosistem tarafından gayet hoşuma gittiği için kullanıyorum. Oyun sadece aktivite.

Soğutucuya gerek yok bence ama alırsanız da tabii oyun performansı ve sıcaklık değerleri iyileşecektir.

Tavsiyem öncelikle cihaz içindeki gereksiz uygulamaları kaldırmanız, sonrasında oyun içi grafikleri düşürmeniz, ardından varsa oyun alanı gibi bir özelliği onu açıp yüksek performans yerine dengeli ayarları seçmeniz yönünde olacaktır. Bir nebze iyileştirir durumunuzu ama kesin kurtuluş bu değil, zaten normal değerlerde sizin cihazın ısısı.

Yaz aylarında tüm cihazlar ısınıyor ancak özellikle üst segment cihazlar aşırı ısınıyor.

İçiniz rahat kullanın hocam sorun olmaz, 8 Elite zaten şu an en güçlü mobil işlemcilerden biri. Bu güçteki bir işlemci için ısınma haliyle gelen bir şey olurdu normalde ama termal açıdan başarılı. Samsung'da bu konuda iyi iş çıkartıyor. Dolayısıyla sıcaklık değerleri fazlasıyla iyi. Bu arada alalı 1 ay olmuş ama hayırlı olsun, iyi kullanımlar dilerim.

Teşekkür ederim hocam sağ olasın yardımcı olduğun için teşekkürler iyi sosyaller dilerim 😇

Soğutucuya gerek yok bence ama alırsanız da tabii oyun performansı ve sıcaklık değerleri iyileşecektir.

Tavsiyem öncelikle cihaz içindeki gereksiz uygulamaları kaldırmanız, sonrasında oyun içi grafikleri düşürmeniz, ardından varsa oyun alanı gibi bir özelliği onu açıp yüksek performans yerine dengeli ayarları seçmeniz yönünde olacaktır. Bir nebze iyileştirir durumunuzu ama kesin kurtuluş bu değil, zaten normal değerlerde sizin cihazın ısısı.

Yaz aylarında tüm cihazlar ısınıyor ancak özellikle üst segment cihazlar aşırı ısınıyor.

Dediklerinize göre telefonu ayarlayacağım hocam sağ olsın.

Geri
Yukarı