S25 Ultra vs 17 Pro Max

Sen ne kadar açıklasan da elma kültürünü köleleştirmiş cahil kesim bunu anlayamaz dostum
Geçen önemsiz diyen biri gördüm yani kişiye bağlı olarak önemsiz olabilir ancak arkadaş direkt 60 Hertz ekranın günümüzde çok düşük kaldığını belirtenlere laf ediyordu. saçma sapan insanlar var.
Ben 14 Pro Max kullanıyorum, bir kere bile “aa ne muhteşem cihazmış, Android’den daha iyi” demedim. Zaten iOS 18 ile stabilite bozulmuştu şimdi de telefonu HyperOS’a çeviren, iOS ile uzaktan yakından alakası olmayan iOS 26’yı çıkarttılar. Apple’ın en azından çizgisini bozmadığı basit arayüz algısı vardı ve severdik, o da gitti.
Kullanmak için neden kalmadı? Samsung DeX özelliğini çoğu ekosistem özelliğine tercih ederim, hayat kurtarıcı. Veya en basitinden Huawei telefon bile alsanız Huawei bir Laptop ile 0 sıkıntı kullanabiliyorsunuz Apple’ın ekosistem özelliklerini. Ekranı bilgisayara yansıtmak da tek markayla sınırlı değil yani
17 falan beklenmez, S25 Ultra alın geçin. Geçen S25 inceledim mağazada, ekran kalitesi muhteşemdi. 14 Pro Max ile bayağı bir canlılık ve netlik farkı var.

Cidden ilginç hocam o kadar para verip 60Hz bir ekran kullanmak bilemiyorum. Fakat çok yazık ve acınası durumda geliyor öyle insanlar sırf popüler kültüre uyum sağlamak için.

Cidden ilginç hocam o kadar para verip 60Hz bir ekran kullanmak bilemiyorum. Fakat çok yazık ve acınası durumda geliyor öyle insanlar sırf popüler kültüre uyum sağlamak için.
Gerçekten yazık yani daha elindeki Çelik/Titanyum/Alüminyum parçasına bu kadar çekingen olup adil yorum yapamayanlar kim bilir günlük hayatta nasıldır Nasıl tapıyorsa artık o parçaya yani zehirlenmiş resmen.
Aileden geliyor işte, büyütülme şekli önemli

Donanımsal olarak bir kenara bırakırsak Apple yeni bir model üretince eskiye çok değer vermiyor güncelleme desteğini hemen kesiyor ama Samsung 10 - 15 yıllık cihazlarına bile güncelleme veriyor.

Donanımsal olarak bir kenara bırakırsak Apple yeni bir model üretince eskiye çok değer vermiyor güncelleme desteğini hemen kesiyor ama Samsung 10 - 15 yıllık cihazlarına bile güncelleme veriyor.
Aslına bakarsanız pek öyle değil, veriyorlar ama genelde eski modellerin içine ediyor. Apple da güncellemeyi fazlasıyla veren bir marka.

Güvenlik güncellemesi diyorsanız onu bilemem.

2025 yılında bile ekran 60 hz üretmeye utanmayan bir markadan ürün alınmaz şahsi tercihim. Ben olsam azıcık utanır en azından 90 koyarım.
60 Hz üzerindeki ekranlara bakamadığım için benim için daha cazip duruyor açıkçası. Kullanıcı alışkanlıkları da önemli bir etmen bence.

Samsung 10 yıllık hangi cihazına güncelleme vermiş acaba? Sanki biraz uçuyorsunuz. Samsung daha doğru düzgün bir şekilde One UI7 dağıtamadı.

Önemli olan sadece yazılım eklentileri değil Samsung eski modellere Apple'a göre daha iyi sahip çıkıyor. Ayrıyeten 60Hz üstü bakamadığınızı belirtmişsiniz fakat bu alışkanlıktan olduğu için Hz değeri yükseldikçe akıcılığın iyi olması genel olarak tüm kullanıcıların istediği bir etken. Oda sizin sorununun olabilirdi.

Samsung'un 10 yıllık hiç bir cihazına destek sunduğunu görmedim. Samsung eski modellere pek sahip çıkıyor gibime gelmiyor. 2 3 yeni model çıktıktan sonra ya güncellemeler ile telefonu kızartıyor ya da komple unutuyor. Sadece alt seri sayısı olarak bile neredeyse Apple'ın toplam çıkardığı iPhone model sayısından fazla cihazı olan bir markanın bu kadar geniş ve çeşitli donanıma destek sunması biraz uzak bir ihtimal.

Güvenlik güncellemesini bile birkaç yıl öncesine kadar kullanıcısına bir lütuf etmiş gibi sunan markadan bahsediyoruz.

60 Hz üstüne alışkanlıktan değil rahatsızlıktan bakamıyorum. 120Hz ekrana bakınca dünyam kararıyor. Bunun alışkanlık ile alakası olmadığına eminim çünkü iki markanın da üst seviye cihazlarını denedim ve sonuç aynı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…