S25 Ultra vs 17 Pro Max

S25 Ultra kullanıyorum. "Keşke IPhone'da olan şu özellik bende de olsa" diyebileceğim hiçbir şey yok.

Fakat iPhone kullanan birisi Android'deki özelliklerin çoğunu isteyebilir. Basit bir uygulama taşıma bile daha bu sene geldi. Samsung telefonları ciddi anlamda aklınıza gelen her şeyi kendinize göre özelleştirebiliyorsunuz. iPhone sadece kısıtlıyor.

Samsung da kendini çok geliştirdi aslında ama nedense Apple'dan şaşmamak gerektiğini düşünüyorum.
Samsung'un 10 yıllık hiç bir cihazına destek sunduğunu görmedim. Samsung eski modellere pek sahip çıkıyor gibime gelmiyor. 2 3 yeni model çıktıktan sonra ya güncellemeler ile telefonu kızartıyor ya da komple unutuyor. Sadece alt seri sayısı olarak bile neredeyse Apple'ın toplam çıkardığı iPhone model sayısından fazla cihazı olan bir markanın bu kadar geniş ve çeşitli donanıma destek sunması biraz uzak bir ihtimal.

Güvenlik güncellemesini bile birkaç yıl öncesine kadar kullanıcısına bir lütuf etmiş gibi sunan markadan bahsediyoruz.

60 Hz üstüne alışkanlıktan değil rahatsızlıktan bakamıyorum. 120Hz ekrana bakınca dünyam kararıyor. Bunun alışkanlık ile alakası olmadığına eminim çünkü iki markanın da üst seviye cihazlarını denedim ve sonuç aynı.

Açıkçası sondaki olay garipmiş, tam tersi oluyor bende. Geçen güç tasarrufu moduna aldım şarjım 5 olduğu için 14pm’yi, ekran 60 Hertz’e düştüğü için gözüm kanadı. Bir şekilde öyle idare ettim.
120 Hertz nasıl dünya karartabiliyor onu anlamadım ama :D Hani önemli olmayabilir kişi için ama gerçekten orayı anlamadım yani.

Telefonu kızartıyor güncellemelerle dediğiniz olay aynı şekilde Apple için de geçerli. Hatta daha da fazla geçerli.

S25 Ultra güzel mi? Çünkü ben 15 pm kullanıyorum ve Samsung'a karşı bayağı bir ön yargım var sizce geçiş yaparken çok sıkıntı yaşar mıyım?

Ben memnunum. Android tarafının en güçlü telefonu sanırım. 7 yıl güncelleme alması da ayrı güzel. Geçiş yaparken sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. İlk açışta telefonu verilerini aktarman için Samsung Smart Switch uygulaması gayet başarılı.

Samsung'un 10 yıllık hiçbir cihazına destek sunduğunu görmedim. Samsung eski modellere pek sahip çıkıyor gibime gelmiyor. 2 3 yeni model çıktıktan sonra ya güncellemeler ile telefonu kızartıyor ya da komple unutuyor. Sadece alt seri sayısı olarak bile neredeyse Apple'ın toplam çıkardığı iPhone model sayısından fazla cihazı olan bir markanın bu kadar geniş ve çeşitli donanıma destek sunması biraz uzak bir ihtimal.

Güvenlik güncellemesini bile birkaç yıl öncesine kadar kullanıcısına bir lütuf etmiş gibi sunan markadan bahsediyoruz.

60 Hz üstüne alışkanlıktan değil rahatsızlıktan bakamıyorum. 120Hz ekrana bakınca dünyam kararıyor. Bunun alışkanlık ile alakası olmadığına eminim çünkü iki markanın da üst seviye cihazlarını denedim ve sonuç aynı.

Şu anda bile günümüzde A serisi kullanıp memnun olan çoğu kişi biliyorum eğer ki Apple'a fazla düşkünsen bu özele girer şahsi görüşlerimiz genel kavramları çok etkilememeli diye düşünüyorum ayrıyeten şu 60Hz konusu çok değişik yerlere atmışsınız normal olan akıcı saf ve temiz bir görüntü almak varken neden 60Hz gibi bir ekran kullanırsınız ki bunu sırf Apple kullanmak için yapan insanlar varsa cidden başka bir şey demeyeceğim.

Katılıyorum. Pasajın tam gerisine katıldığımı söyleyemem. Konu yeterince uzadığı için ve konu dışına yöneldiği için kısa kesmek en doğrusu, haklısınız. ❤️

Sorun yok hocam bu sadece bir muhabbet olduğundan tabii ki kendi görüşlerinizde haklı olduğunuz taraflar var. Saygım sonsuz.🥰

Ben Samsung S25 Ultra'ya daha yakınım ama 17 pm daha yeni çıkacağı için acaba hangisi daha iyi olur bilemedim. Artık APK yükleyememekten bıktım.
Performans olarak falan hangisi daha güçlü olur? Ya da devrim niteliğinde bir özellik gelir mi?

iPhone kullaniyorsan Android'e alismak zor. Tam tersi de ayni sekilde. Ama soyle diyeyim su an S22 ile iPhone 14'u karsilastirdiginda (ayni yilda ciktilar.) iPhone 14 ilk gunku performansa daha yakin diyebilirim. Ben IPhone'a Android'den geçtiğimde ilk hafta alarmı kapatamamıştım sabahları. Bence eger telefona 80-100 bin veriliyorsa aylik 60TL bir aboneliğe de verilebilir gibi. Bir yakiniminda indirdigi inatbox un sahte surumu banka uygulamasini taklit ediyordu. Bir de teleron 2 3 yil eskiyince yeni gelen guncelleme icin haftalarca beklemek gibi bir sorunu var.

iPhone kullaniyorsan Android'e alismak zor. Tam tersi de ayni sekilde. Ama soyle diyeyim su an S22 ile iPhone 14'u karsilastirdiginda (ayni yilda ciktilar.) iPhone 14 ilk gunku performansa daha yakin diyebilirim. Ben IPhone'a Android'den geçtiğimde ilk hafta alarmı kapatamamıştım sabahları. Bence eger telefona 80-100 bin veriliyorsa aylik 60TL bir aboneliğe de verilebilir gibi. Bir yakiniminda indirdigi inatbox un sahte surumu banka uygulamasini taklit ediyordu. Bir de teleron 2 3 yil eskiyince yeni gelen guncelleme icin haftalarca beklemek gibi bir sorunu var.

Açıkçası olay paradan kaçmak değil mesela Android de Play Store'de olmayan uygulamayı indirmek çok basit iken IPhone'da sadece App Store'de indirmek zorundasın uygulamaya parayla satılsa App Store'de parasıyla alacağım.

Son düzenleme:
17 serisini tam anlamıyla görmeden bir şey diyemeyiz sızıntılar güzel ama cihaz nasıl çıkacak görmek lazım bütçe varsa bekleyebiliyorsanız bekleyin görün derim batırmadıkları sürece S25 ultradan daha iyi bir cihaz olacaktır.

17 serisi S26 serisinin rakibi olacak genel olarak iyi seviye cihazlar hangi işletim sistemini istiyorsanız ona yönelebilirsiniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı