S25+ vs. S24 Ultra

Bütçe
50-60k
Performans isteyen S25+ diyorsunuz. S24 Ultra ile S25 Plus arasında ne kadar performans farkı var? Ayrıca bu fark nerelerde belli oluyor? Öneriniz biraz yüzeysel kalıyor. Ucuzluk isteyen RTX 5060, performans isteyen RTX 5090 alsın dediğimizi düşünelim. Alacak olan sadece CS oynayacaksa boşuna 5090 almış olacak... Konu sahibi detay belirtmemiş ancak sizler de sormamışsınız.

Bu kısım saçma. Performans isterse demek zaten alabileceği en performanslı telefonu isteyen kişiye hitap eden bir argüman. Gidip de sadece Candy Crush, Clash Royale falan oynayan biri performans istiyorsa argümanı yerine diğer argümanlara yönelir. Burada 2 cihazda zaten çok güçlü fakat bir taraf çok daha güçlü ve verimli(S25+). Ek olarak ne kadar fark dediğiniz 2 cihaz arasında soğutma farkını hariç tutsak bile 1,5 kat fark var denebilir. SD 8 Elite'nin daha verimli olmasını eklemiyorum bile. Uzun vadede bu fark daha da açılacak. Daha da belirgin olacak çünkü zaman geçtikçe oyunlarda ağırlaşacak. Bende S24U önermiş biri olarak burada bence çok gereksiz bir tartışmaya çekmişsiniz konuyu. Mesele basit, S25+ daha performanslı, S24U ise daha iyi kamera, kasa, premium hissiyat ve S Pen sunuyor. Kendine uygun olanı seçer ks.

S24 Ultra kamera olarak avantajlı. Ayrıca kalem (S Pen) zaman zaman çok kullanışlı oluyor. Ekran boyutu da bir diğer artısı. Yani baktığınızda S25 Plus ile yapamayacağınız şeyleri yapmanızı sağlıyor. Kullanımınızı etkilemeyecek performans farklarını eksi saymazsak S24 Ultra'nın hiçbir eksisi yok, artıları var. Güncelleme desteğinin daha uzun sürmesini lütfen argüman olarak sunmayın. LÜTFEN.

Bu kısma katılıyorum, haklısınız. Özellikle güncelleme kısmına ekleme yapayim, iki cihazda 12 GB RAM'li. İki cihazında stabil kalarak alacağı Android sayısı neredeyse denk. S25+ 1 sene fazla güncelleme almış, almamış bir fark hissetirmez. Eğer fark S23 serisi ile S24 serisindeki gibi olsaydı güncelleme artısı yazılırdı bir tarafa ama şu anda güncelleme farkı görmezden gelinecek bir mesele.

Söylediklerinize katılıyorum.

Mesele basit, S25+ daha performanslı, S24U ise daha iyi kamera, kasa, premium hissiyat ve S Pen sunuyor.
Önceki mesajlarda bu alıntıladığım cümle yoktu.

"Performans isteyen S25+ alsın" demekle "daha iyi performans isteyen S25+ alsın" demek aynı şey değil bence. "Performans isteyen" dersek kişi diğer cihazın performansının yetersiz olduğunu düşünebilir.

1,5 kat fark demişsiniz. Teknik kısma hakim değilim hatta S23U aldıktan sonra araştırmayı tamamen bıraktım da diyebilirim o yüzden bu fark konusunda bilgim yok. Muhtemelen doğrudur söylediğiniz. Peki o aradaki 1,5 kat farkın eksikliği -uzun vadeli düşünmezsek- nasıl bir dezavantaj sağlayacak ki? Olay biraz şuna benziyor: "Bu telefonla her şeyi yapabilirsin. Şu telefonla da aynı şeyleri daha hızlı yapabilirsin." Ama düşününce o "daha hızlı" kısmı ne kadar etkili? Fiyat farkına değer mi? Feragat edilen diğer özelliklere değer mi? Ben değmeyeceğini düşündüğüm için S24+ yerine S23 Ultra aldım mesela. Eğer S24+ alsaydım o 100x yakınlaştırma özelliği içimde kalacaktı. Ara sıra kalemi elime alıp çizim yapmak içimde kalacaktı. İsterse 3 kat hızlı olsun. Birinin hızlı olması diğerinin yavaş olduğu anlamına gelmiyor. Bunları düşünmek gerekiyor bence. Günün sonunda umarım herkes aldığı kararlardan memnun olur.

Evet 4 AVM gezdim telefonları test etmek amacıyla;
1. AVM de S24 Ultra daha iyi dediler.
2. AVM de gittiğim yerde S24 Ultra ile S25 Plus'un şarjı yoktu kullanamadım.
3. AVM de(en teknik detaylarıyla anlatılan) yan yana çekim yaptı ama orada S25 Plus'u onerdi.
4. AVM de hiç ilgilenen olmadı.

S24 ultranin saçma sapan artan fiyatindan dolayi S25 Plus almaya karar verdim ama bilmiyorum eger agustos sonunda dogru bir indirim filan gelirse alirim yoksa bu fiyatiyla cok zor almam.

Acaba limiti biraz daha arttırıp Vivo X200 Pro mu baksam

Son düzenleme:
Evet 4 AVM gezdim telefonları test etmek amacıyla;
1. AVM de S24 Ultra daha iyi dediler.
2. AVM de gittiğim yerde S24 Ultra ile S25 Plus'un şarjı yoktu kullanamadım.
3. AVM de(en teknik detaylarıyla anlatılan) yan yana çekim yaptı ama orada S25 Plus'u onerdi.
4. AVM de hiç ilgilenen olmadı.

S24 ultranin saçma sapan artan fiyatindan dolayi S25 Plus almaya karar verdim ama bilmiyorum eger agustos sonunda dogru bir indirim filan gelirse alirim yoksa bu fiyatiyla cok zor almam.

Acaba limiti biraz daha arttırıp Vivo X200 Pro mu baksam.

Ne aldınız bende aynı ikilemdeyim şu anlık.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı