S4 Mini Cyanogenmod Kurulumu

Xeon

Megapat
Makaleler
1
Öncelikle herkese merhaba. yaklaşık 1 senedir Samsung Galaxy S4 Mini GT-I9190 kullanıcısıyım. Ağustos ayından beri KitKat gelecek diye bekledim, gelmedi. Bende Rom yüklemek istiyorum. Bu rom, root işlerinden hiç anlamıyorum. Bana yardımcı olabilecek varmı herşeyi adım adım anlatabilecek biri. Veya video da olabilir. Hatta video olursa daha iyi olur. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Not:
Telefona daha önce hiç rom veya root atılmadı. Dediğim gibi hiç bilgim yok. Ve yüklemek istediğim sürüm 4.4.4 veya geldiyse 5 de olabilir :D

Merhaba

İndirilecekler:

• Buradan Odin programını indirin.
  • Buradan telefonunuz için gerekli CWM dosyasını indirin.
  • Buradan Root erişimi için gerekli dosyayı indirin.

Uygulanacak adımlar:

• S4Mini_RootKit_v2.zip isimli dosyalı SD kartınıza atın.
  • Telefonu kapatın.
  • Ses kapama, Home tuşu ve güç tuşlarına basılı tutarak Download moduna girin.
  • Telefonunuzu USB kabloyla bilgisayara bağlayın.
  • Odin programını açın. Program telefonunuzu görecek. ''F. Reset Time'' seçeneğindeki tiki kaldırın. Ardından AP butonuna basın.
  • Buradan indirdiğimiz ''recovery-clockwork-6.0.5.1-serrano3gxx.tar.md5'' dosyasını seçin ve starta basın. İşlem bittiğinde telefonunuz yeniden başlayacak.
  • Telefon titreyip yeniden başlarken hemen ses açma ve home tuşlarına basılı tutarak Recovery'e girmeniz gerekiyor.
  • Ardından ilk adımdaki zip dosyasını buradan yükleyin.
Telefonunuz yeniden başladıktan sonra artık Root yetkisine sahip olacaksınız. SuperSU arayüzünü güncelleyin.

Android 5.0.1 Yükleme:

• Buradan en son sürüme sahip ROM'u indirin. Listenin başında yer alıyor.
  • Buradan Gapps'ı indirin. Google servislerini kullanmanızı sağlayacak.
  • Ardından tüm bu dosyaları SD karta taşıyın. Telefonunuzu kapalı duruma getirin.
  • Ses açma + Home + Güç tuşuna basarak CWM'ye girin. Buradan tüm bilgileri Wipe yaparak temizleyin.
  • Ardından Install from SD Card tarzı bir seçenek olması gerekiyor. Oradan ilk adımda indirdiğimiz ROM'u yükleyelim.
  • Ardından da Gapps'ı yükleyin aynı şekilde.
Hepsi bu kadar. artık Android 5.0.1 sürümüne sahipsiniz.

Bu işlemlerin tamamını yaptıktan sonra telefonumun teması bu şekilde mi olacak? Aslında rom yapmamın bir sebebi de bu temayı çok sevmiş olmam.
Ekran Alıntısı.PNG

Peki bu son sorum. Rom dan sonra telefonuma zarar gelirmi? Yani romu başarılı bir şekilde kurduktan bir süre sonra telefon hata vermeye başlarmı?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı