- Makaleler
- 5
Aktif değiller ve NATO radarlarıyla uyumlu çalışamıyorlar.
İktidarı eleştirip eleştirme ile alakalı değil S400'ler Mürted de konuşlu şu an. Boy boy reklamını nasıl yapsın tek bir hava sistemine dayanarak? Kendisi yapmadı ki reklamını yapsın.
Rusya tarafından gelen dronelara gelince onlar ayrı bir tartışma konusu. Türkiye'nin yeni ve Aesa (GaN teknolojisi dahil) radarları yeni yeni envantere alınıyor burada öncelik de Hatay-Mersin gibi bölgelere verildi Suriye'den dolayı.
Ayrıca Shaded 139 ve Rusların versiyonu Geran 2 tipi İHA'ların boyutu insanın üçte biri. Alçaktan uçan bunları bulmak oldukça zor şu aşamada o kadar iyi bir radar ağımız yok
Çelik Kubbe hâlâ geliştirme aşamasında ama İHA izleme ve engelleme sistemi olan İHTAR ne işe yarıyor? Millet haber yapınca Ankara'dan 2 tane F-16 kaldırdılar.
Türk tarihinin en büyük diplomatik başarısızlığı ve üstüne milyarlarca dolar kayba neden olan bir şeydi.
Savunma teknolojileriyle alakalı soruyu soran kişiye dememekle beraber bazı kişilerin bilgisinin olmadığı ortada. Aktif olmasıyla tam kapasitede olması aynı şeyi ifade etmez. S400'ler şu an aktif olarak Mürted üssündeler.
Sizin anladığınız tam kapasite ile David's Sling, Arrow 3, THAAD gibi görev yapmıyorlar.
2020 yılında bundan dolayı Sinop da testi yapıldı zaten S400'lerin
Dostum sorgulamak ayrı haklısın da bunda zerre problem yok destek de çıkarım yanlış bir seçim oldu en kötü SAMP-T ile alınabilirdi Eurosam'dan.Hocam oy için propagandasını yaptıkları sistemler(Çelik kubbe ve S400) değil de NATO koruyorsa bizi ben sorgularım o zaman niye F35'lerden vaz geçtik diye. Kim bilir o füzeleri NATO vurmasa Türkiye'nin haberi bile olmayacaktı ne yazık ki füze bir yere isabet edene kadar.
Dostum sorgulamak ayrı haklısın da bunda zerre problem yok destek de çıkarım yanlış bir seçim oldu en kötü SA:MP-T ile alınabilirdi Eurosam'dan.
Ama sorun burada sade muhalif kafasıyla sırf eleştiri olarak bakılması. S400'ler depoda çürüyor gibi bir şey yok yani.
NATO vurmasa ülkenin haberi olmayacaktı gibi bir şey de yok sınırda F-16 Block 40 ve 50'ler sürekli devriye geziyor ve 737 Tipi Awacslar sınırı kontrol ediyor zaten.
NATO buldu NATO vurdu bizimkiler seyretti gibi bir şey yok ortada. Ülkenin savunması SAM sistemleri ile yapılmaz hava kuvvetleri ile yapılır öncelikle.
Evet son zamanlarda mersin erdemli kısımlarda sanırım block 50 fazla görmeye başladım ama f16 artık eskimeye başladı bizim 5 nesil uçak ihtiyacımız var daha eurofighterler gelmesinede çok var KAAN fiyasko olmaz umarım.Dostum sorgulamak ayrı haklısın da bunda zerre problem yok destek de çıkarım yanlış bir seçim oldu en kötü SAMP-T ile alınabilirdi Eurosam'dan.
Ama sorun burada sade muhalif kafasıyla sırf eleştiri olarak bakılması. S400 ler depoda çürüyor gibi bir şey yok yani.
Nato vurmasa ülkenin haberi olmayacaktı gibi bir şey de yok sınırda F-16 Block 40 ve 50 ler sürekli devriye geziyor ve 737 Tipi Awacslar sınırı kontrol ediyor zaten.
Nato buldu nato vurdu bizimkiler seyretti gibi bir şey yok ortada. Ülkenin savunması SAM sistemleri ile yapılmaz hava kuvvetleri ile yapılır öncelikle.
Hocam onlarca F35 uçağı ve ortaklıktan atılmak için değer miydi? Üstelik tersine mühendislik için bile olsa çok mantıksız bir karar. Hem ABD ile aramız bozuk hem Rusya ile bozulurdu dediğiniz gibi olsaydı.
Hipersonik mi hangi kafayı tırtlatmış demiş onu tabi ki de değil düşürülen füzeler Scud Füzesinin Kuzey Kore versiyonu Olan Hwasong C serisinin İran devşirmeleri versiyonları Sicil füzeleri.Hocam gelen şey İHA değil herhangi bir hava unsuru değil füze ki bu da söylenene göre hipersonik füze. Bunu nasıl savaş uçağıyla fark edip önleyeceksin? Ben şunu anladım; Türkiye hava savunması konusunda tamamen çıplak. Elimizde kalan sayılı F16 ile idare etmeye çalışıyoruz bakalım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.