S7 FE kasıyor

Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selam, S7 FE tabletim var. Tableti sadece ders notları tutmak ve ders videoları izlemek için kullanıyorum. Ancak tablet sürekli kasıyor ve donuyor. Tabletin kasma donma sorununu nasıl çözebilirim? İkinci el almıştım ürünü.

Disk doluluğunuzu kontrol edin.
Arkaplan uygulamalarını kontrol edin.
Kullanmadığınız, arkaplanda çalışmasının gereksiz olduğunu düşündüğünüz uygulamaları derin uyku moduna, cihaz bakımı, pilden alın.

Tableti sıfırlayın. Güncelleme varsa güncelleyin. Başka yapılacak birşey yok.
Yeni sıfırlandı hocam, güncellemeler daha da kastırmaya başlıyor.
Disk doluluğunuzu kontrol edin.
Arkaplan uygulamalarını kontrol edin.
Kullanmadığınız, arkaplanda çalışmasının gereksiz olduğunu düşündüğünüz uygulamaları derin uyku moduna, cihaz bakımı, pilden alın.
Disk doluluğu normal düzeyde. Arka planda da hiç uygulama açık olmuyor hocam. Derin uyku modu olayını yapayım hocam teşekkürler.

Yeni sıfırlandı hocam, güncellemeler daha da kastırmaya başlıyor.

Disk doluluğu normal düzeyde. Arka planda da hiç uygulama açık olmuyor hocam. Derin uyku modu olayını yapayım hocam teşekkürler.
S7 FE öyle kasıyor denecek kadar kasacak bir donanıma sahip değil.
Disk doluluğu yüzde kaç?
Arkaplanda otomatik güncelleme, sık sık bir şeyler indirme, Galaxy Store güncellemesi gibi şeyler oluyor mu?
Bunlar işlemciyi boğar.

4 GB RAM koydukları için böyle.
Android 13'le 4GB RAM öyle donacak, kasacak bir şey değil.
4GB RAM'li M14'üm var, çatır çatır akıyor.

Tam olarak donanım yetersizliği, bugün iPad 9'a bile 3 GB RAM'in yetersiz geldiği ve işlemcinin bile kurtarmadığı yerde, vasat işlemcisi ve yarısını sistemin yediği 4 GB RAM'e sahip S7 FE'nin sonu çoktan geldi zaten. Video vs izlersiniz gündelik işlerde işinizi görür ama kasması normal.

Son düzenleyen: Moderatör:
S7 FE öyle kasıyor denecek kadar kasacak bir donanıma sahip değil.
Disk doluluğu yüzde kaç?
Arka planda otomatik güncelleme, sık sık bir şeyler indirme, Galaxy Store güncellemesi gibi şeyler oluyor mu?
Bunlar işlemciyi boğar.

Android 13'le 4 GB RAM öyle donacak, kasacak bir şey değil.
4 GB RAM'li M14'üm var, çatır çatır akıyor.

Disk doluluğu %57, otomatik güncelleme kapalı ve Galaxy Store derin uykuda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Disk doluluğu %57, otomatik güncelleme kapalı ve Galaxy Store derin uykuda.
Galaxy Store'u derin uykuya alabilmenize şaşırdım, ben de izin vermiyor.
RAM yönetiminize dikkat etmeniz gerekiyor bu noktadan sonra, geliştirici seçeneklerinden çalışan hizmetler bölümüne gelip RAM kullanımlarına bakın. Gereksiz, abartı gördüğünüz şeyleri kapatmaya; ayar yapmaya çalışın.
Cihazı yeniden başlatın, kasma hâla gitmezse ADB Appcontrol ile gereksiz Bloatware'leri kaldırmanızı öneririm. Tâbi, bunun yüzde yüz güvenilir olduğunun garantisi yok.
Eğer onu yapmam derseniz sıfırlayın, otomatik senkronizasyonu da kapatabilirsiniz isterseniz; kendiniz eşitleme ve yedekleme yaparsanız tabi.

Galaxy Store'u derin uykuya alabilmenize şaşırdım, ben de izin vermiyor.
RAM yönetiminize dikkat etmeniz gerekiyor bu noktadan sonra, geliştirici seçeneklerinden çalışan hizmetler bölümüne gelip RAM kullanımlarına bakın. Gereksiz, abartı gördüğünüz şeyleri kapatmaya; ayar yapmaya çalışın.
Cihazı yeniden başlatın, kasma hâla gitmezse ADB Appcontrol ile gereksiz Bloatware'leri kaldırmanızı öneririm. Tâbi, bunun yüzde yüz güvenilir olduğunun garantisi yok.
Eğer onu yapmam derseniz sıfırlayın, otomatik senkronizasyonu da kapatabilirsiniz isterseniz; kendiniz eşitleme ve yedekleme yaparsanız tabi.
Evet onu yanlış yazmışım derin uyku da değil arka plandaymış. Teşekkür ederim deneyeceğim hepsini.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı