S8 Hızlı Şarj Özelliğini Sürekli Kullanmak

Esgardir

Kilopat
Arkadaşlar cihazım Samsung Galaxy S8, kısaca konuya giriş yapacağım. Bildiğiniz üzere hızlı şarj özelliği telefonlarda kapatılabiliyor, dilerseniz de hızlı şarjı açabiliyorsunuz. Telefonumu sürekli hızlı şarjda şarj etmem bataryanın ömrünü kısaltır mı acil olmayan durumlarda hızlı şarjı kapamalı mıyım?

Bu konular daha öncede burada konuşuldu. Güncel bir makale bırakıyorum bu konuya da.

Benim şahsi fikrimi soracak olursanız, Note 4 zamanında bu hızlı şarj edilmeli mi yoksa edilmemeli mi konularında sürekli hızlı şarja mağruz kalan batarya, kalmayana göre pil aşınım döngüsünü daha çabuk dolduruyordu. Günümüz firmaları AR-GE çalışmaları ile bu sorunu azaltmaya çalışsa da kullanılan pil teknolojisinde bir gelişim yaşanmadı. Hızlı şarja ihtiyaç duymadığınız zamanlarda bu özelliği kapatmanızda fayda var.

Hızlı Şarj Zararlı mı? — Ogznet.com

1 Yıldır hızlı şarj ile şarj ediyorum, herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Eski cihazım S7 Edge'de de hızlı şarjı 1 yıl civarı kullandım, onda da problem olmamıştı(ekranı kırıldığı için değiştirdim).

İlla ki hızlı şarjın zararı vardır ama kabul edilebilir seviyede olduğunu düşünüyorum. Zira kablosuz şarj da o şekilde.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı