MSI MAG X870 Tomahawk Wifi anakartımda bu sorunu arada bir ben de yaşıyorum. Bu sorunu en son yaşadıktan sonra ErP'yi kapattım belki ilgilidir diye. Onboard ekran kartı ile görüntü alıyorum. RGB'ler Razer kontrolcüye bağlı. Priz akım korumalı ve topraklama uyarı ışığı olan 6'lı yapıda. PSU'dan prize giden kabloyu sağlam çalışan PSU kablosuyla değiştirdim yine oldu, şu an kasanın arka metal plakasına kablo bağladım ve diğer ucu metal kıskaçlı (anti statik mat ile gelmişti bu) olan kısmı akım korumalı prizin topraklamasına bağlı. Bu sorundan sonra sistem açıldığında RAM hatası ışığı (sarı led) yanıyor. Clear Cmos ile bu sorun çözülüyor. Düzenli kullanılan EXPO profili ile RAM'i memtest yaptım sorunsuz. Kasanın power tuşundan şüphelenip anakart üzerinden gücü tetikledim olmadı.
Şu anda geriye kalan şüpheliler:
Anakart, PSU, PSU iç kabloları, fan çoklayıcı hublar (ID Cooling markalar).
Tekniker arkadaşım şunu önerdi:
Molex'ten güç olan fan olsun elinde. Bu sorun bir daha yaşandığında PSU'nun tüm kablolarını sök, sadece molex ve anakart 24 pin kablosu kalsın. Molex'e fanı bağla. 24 pinlik bağlantının anakarta takılan kısmında o pinlerden siyah ve yeşil olan vardır dedi. o iki deliği bir kablo ile birleştirmen, yani devreyi tamamlaman lazım dedi. Bunu yaptığında molexe taktığın fan dönerse sorun anakartta, fan çalışmazsa sorun PSU'da dedi.
Ayrıca anakartımın sitesine baktığımda tüm bioslar beta idi. Bu anakartta sorun yazanlar MSI forumunda bunu söyleyerek stabil bios ne zaman çıkacak dedik ve MSI sitesinde biosların sonundaki beta ibaresini kaldırdı. Bir dahaki sistem açılmamasında bu testi yapacağım. Ona göre garantiye ilgili parçayı yollarken internetten başka marka parça alacağım.
Intel biraz güçlü işlemci çıkarsa üçüne beşine bakmaz Intel'e geçerim bu arada. AMD yazılımda (ekran kartı driverında ve biosta) çok kötü.