Sabertooth P67 Bios'a giremiyorum

HUNTER

Megapat
Makaleler
2
Yer
Fethiye/Muğla
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar bugünlerde Bios'a giremiyorum. Normalde bilgisayar açılırken 2 defa ASUS TUF Ekranı gelirdi ve Bios için "Del" e basın derdi. Şimdi o da gelmiyor. Delete'ye bastığımda ise ekran kararıyor. Biraz önce Windows 8.1 kurdum. Durum hala aynı. Yeni ekran kartı almıştım (R9 295X2) driver'ı şu an iniyor. Daha kurmadım. O yüzden olabilir mi?

Sistemimin özellikleri:
  • -İntel İ7 2600k İşlemci 4.5 Ghz'de Overclocklu
  • -Asus Sabertooth P67 Anakart
  • -MSI R9 295X2 Ekran kartı
  • -GEIL 8 GB 1600 MHz DDR3 Ram
  • -Samsung 840 Evo 250 GB SSD + Seagate 1 TB 7200 rpm HDD
  • -Seasonic X serisi 1050 Watt Güç kaynağı
  • -Zalman CNPS12X işlemci soğutucu
  • -Corsair Obsidian 750D Full Tower Kasa

Son düzenleyen: Moderatör:
1)BIOS pilini çıkartın.
2)Eğer anakartınızda Jumper varsa kullanım kılavuzundan sıfırlama pozisyonuna getirin ve belirtilen süresince bekleyin.
3)Jumperi eski haline getirim BIOS pilini takın.

Bilgisayarınızın açılış ekranı gelecektir diye tahmin ediyorum.

Eğer yine olmsazsa BIOS'u güncellemeyi deneyin. O da işe yarayacaktır.

1)BIOS pilini çıkartın.
2)Eğer anakartınızda Jumper varsa kullanım kılavuzundan sıfırlama pozisyonuna getirin ve belirtilen süresince bekleyin.
3)Jumperi eski haline getirim BIOS pilini takın.

Bilgisayarınızın açılış ekranı gelecektir diye tahmin ediyorum.

Eğer yine olmsazsa BIOS'u güncellemeyi deneyin. O da işe yarayacaktır.
Jumper'ı bulabilirim ama bios pilini çıkarmam şart mı illaki? Çünkü anakartım Sabertooth olduğundan bir zırhın altında ve 4 tane vida sökmem gerekiyor pile açılan kapağı sökebilmek için. 2 sini sökebiliyorum ama diğer iki vida, büyük işlemci soğutucumun altında kaldığı için soğutucuyu sökmeden kapağı açmam imkansız gibi birşey.

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1155/SABERTOOTH_P67/SABERTOOTH-P67-ASUS-3602.zip
Bıos güncelle, ancak yinede girmezse ASUS'a bildirin ve yeni güncelleme var mı kontrol edin. Ekran kartınızı en güncel bios bile görmeyebilir çünkü 2012'den kalma, ekran kartı daha yeni ve Uefi'den dolayı sorun yaşıyor olabilirsin.
Bios'umu en güncel sürüme güncelledim ama hala girilmiyor. Pili çıkartmam gibi birşey söz konusu zaten olamaz çünkü asist fan kapağının altında da değilmiş. Açınca gördüm. İnternetten araştırmalarım sonucundada tam zırhon ortasıa koyulduğunu öğrendim. Bunu çıkarmakla uğraşmak da istemiyorum. Ne yapmam gerekir? Anakartın garantisi 5 yıl diyordu 5 yıl daha geçmedi. Garantiye versem o kadadr uğraştırırlar şimdi de beni.

Sorun BIOS'un ekran kartınızı görmemesinden ve bu sebeple sistemi açmamasından kaynaklanıyor. Aynı olayın bir benzeri ben sistemi topladığımda yaşamıştım. Sağ olsun Çizgi'den gelen anakarta hiç dokunmamışlar. İlk BIOS sürümündeydi. Haliyle GTX770'i tanımıyor ve sistemi açmıyordu. BIOS update ile kartı tanıdı ve sistemi açtı. Ama son BIOS 2012'de çıktığı için Asus'la görüşmenizde fayda var.

@Murat5038
@SypeR
Desteği aradım. Bana Windows 8.1'in aslında hiç kapanmadığını ve bios'a girebilmek için 25 saniye boyunca kapatma tuşuna basıp ardından F2 ye basarak EZ2 mod ile bios'u açabileceğimi söylediler. Yaptık dediklerini ama hala tık yok. Daha yeni güncelleme olsaydı siteye koyardı gibime geliyor. Çok çaresiz kaldım şu an :D Oyunlarda R9 295X2'yi kullanabiliyorum sıkıntı yok o konuda.

@Murat5038
@SypeR
Desteği aradım. Bana Windows 8.1'in aslında hiç kapanmadığını ve bios'a girebilmek için 25 saniye boyunca kapatma tuşuna basıp ardından F2 ye basarak EZ2 mod ile bios'u açabileceğimi söylediler. Yaptık dediklerini ama hala tık yok. Daha yeni güncelleme olsaydı siteye koyardı gibime geliyor. Çok çaresiz kaldım şu an :D Oyunlarda R9 295X2'yi kullanabiliyorum sıkıntı yok o konuda.
Windows 8.1'i kapatmak için daha basit bir yol var. Yeniden başlatmak!

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı