Sabertooth X79 ve Gtx680 Sisteme Mavericks Kurulumu

master-g

Hectopat
Windows 8.1 ile sorunsuz kullandığım bilgisayarıma OSX Mavericks yüklemek istedim. TonyMacx sitesinden unibeast i indirerek, macbook pro aracılığı ile bunu başarılı bir şekilde usb ye yazdım, anakart ayarlarında gerekli ayarları yaptım, yalnız secureboot kısmında disabled diye bir seçenek yok, sadece other OS olarak ayarlayabiliyorum. Unibeast ekranı geliyor, buraya şu kodları da yazarak denedim:

Kod:
npci=0x3000 GraphicsEnabler=No PCIRootUID=0 cpus=1 -v

Hepsini teker teker yazdım lakin yine de beyaz Apple ekranından ileri gidemedim. Hiç bir şekilde kurulum ekranı geliyor. Beyaz ekranda takılıp kalıyor. Üye arkadaşlardan ve adminlerden yardım bekliyorum. Herkese iyi forumlar.

Sistem teknik özellikler;

• Asus Sabertooth X79
  • Intel Core i7 4820K
  • Corsair Vangeance 1866 MHZ 8 GB DDR 3 Ram
  • Msi GTX 680 Lightning
  • Samsung 256 GB SSD PRO Serisi ( Windows 8.1 Kurulu )
  • Western Dijital 650 GB SATA 2 ( OSX Mavericks Kurulacak)

Tekrardan teşekkürler.

NOT : İşlemci overclock vardı kurulumdan önce anakart ayarlarını sıfırladım ve diğer ayarları yaptım, bir de Ram XMP profile 1'e aldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
-v yazdıysan zaten beyaz Apple logolu ekran gelmez hiçbir şekilde.

Tüm denemelerinde -v olacak, o cepte.
Beyaz ekran olmayacakki hatanın ne olduğunu ekranda okuyacağız. Böyle görünecek hata:
https://www.google.com.tr/search?q=...v=210&q=hackintosh+not+boot&tbm=isch&imgdii=_

-v, matrix ekranı gibi kayan yazılar gösterir, bilgisayarın o an yaptıklarını.
-x, güvenli modda bilgisayarı açar.

Bu iki komut evrenseldir, her bilgisayarda çalışır, aynı işi yapar.

npci, PCIRoot, dart, GraphicsEnabler, cpus, vs bunlar her birlgisayara farklı şekilde etki eder, konfigürasyona göre pozitif veya negatif etki eder..

Ekran kartın güzel, çalışacaktır güzel bir şekilde. Diğer tüm donanımların da çok pahalı ve güzel ürünler, kıskanılacak kadar iyiler.

Anakartını kontrol ettim. Başkaları çok başarılı kurulumlar yapmış. Aşağıdaki linkleri detaylıca oku. Sonra "takıldığın yerleri" konuşalım (baştan aşağı anlatmamı isteme lütfen).

{GREAT SUCCESS} - Yo Mang's Hack Pro - 3930K / GTX670 / Sabertooth X79 (56k Warn!) (süper sistem yapmış, çok da iyi anlatmış)

Erik's 2013 Hack Pro: Asus Sabertooth X79 - i7 4930k - 32GB 1866 Ram

[SUCCESS]Core i7-3930k - Asus Sabertooth X79 - 16GB RAM - GTX680-DC2O-2GD5 - Dual Boot

İşlemcini kontrol etmeye zamanım yok. TonyMacx86'ya üye ol, işlemci numaranı arat. [Success] yazan yazıları da sen araştır oku. Farklı komutlar görebilirsin işe yaramış olan.

Aklında olsun: Her ne kadar ekran kartın "uyumlu" da olsa, kart takılı ve kart çıkıkken iki türlü de denemelerini yapabilirsin. Sistemi kartsız kurarsan, sonradan takmanda bir sakınca çıkmaz. Ama GTX680 zaten işlemcinin içindeki grafik ünitesinden daha uyumludur. Sadece aklında bulunsun.

Eğer düşük çözünürlükte kullanıyorsanız IGPEnabler=Yes IGPlatformID=01660003, yüksek çözünürlükte ise IGPEnabler=Yes IGPlatformID=01660004 flag'larını deneyin. Yanında GraphicsEnabler=Yes kodunu da unutmayın...

Eğer düşük çözünürlükte kullanıyorsanız IGPEnabler=Yes IGPlatformID=01660003, yüksek çözünürlükte ise IGPEnabler=Yes IGPlatformID=01660004 flag'larını deneyin. Yanında GraphicsEnabler=Yes kodunu da unutmayın...

Harici GTX 680 ekran kartında bunlara neden gerek olsun?

Öncelikle yardımlarınız için teşekkürler, sizin attığınız linkteki dosyayı indirdim ve başarılı bir şekilde usb ye yazdım, şu an mevcut usb ile 4770k ve sabertooth z87, hd7970 li sistemem kuruluyor, fakat benim 4820k ve sabertooth x79 çipsete bir türlü kuramadım. Bütün kodlamaları denemem rağmen ilerlemiyor aşağıdaki hatayı alıyorum, varsa bilginiz paylaşmanızı rica ediyorum.

wbb4Gw.jpg

- - - Güncellendi - - -

Z87 ve 4770K'lı sisteme kurduk, 4820k ve x79 için yardım bekliyorum.

Öncelikle başarılı kurulumunuzu buraya konu açarak yazın ve biz nasıl size yardımcı oluyorsak siz de başkalarına yardımcı olun:

Başarılı Hackintosh Kurulumları

Konu başlığına Ivy Bridge-E ibaresi ekledim zira siz 3000 değil 4000 bir işlemci kullanıyorsunuz ve bu işlemci Mavericks ile uyumsuz şu anda. Ama bunun da çözümü var :)

İlk olarak buradan Ivy Bridge E için yapılmış olan kernel'ı indirin:

10.9 GM Ivy bridge-E kernel - OSx86.net Hackintosh

Sonra Unibeast ile bir Mavericks USB'si yapın:

Unibeast ile Hackintosh Rehberi: Mac OS X Mountain Lion Kurulumu » Technopat

1. Modifiye edilmiş Kernel'ı USB belleğinize atın. Bunun için terminal'i açın ve yazın:

Kod:
    "cd " [boşluklu, tırnaksız]

Akabinde modifiye edilmiş Kernel'ın olduğu klasörü sürükleyin. Örneğin:

Kod:
    cd "/users/Erik/Downloads"

Çekirdeği USB belleğinize kopyalayın:

Kod:
    "sudo cp mach_kernel "/Volumes/USB/"

Burada USB yazan yerde USB belleğinizin birim adı olacak.
  2. USB'den boot edip Mavericks yükleyin.
  3. Kurulum bitince bilgisayarı yeniden başlatın, USB ile!
  4. Çekirdeği yeniden kopyalayın zira yükleme esnasında Vanilla Kernel olacaktır çekirdek yine.
  5. Multibeast 6 ile sürücüleri yükleyin. Without DSDT seçin. Bu ayarlar çalışacaktır:

EFG5vZe.png

FakeSMC kullanmayın!

1. USB'den boot edip Mavericks yükleyin.
  2. Kurulum bitince bilgisayarı yeniden başlatın, USB ile!
  3. Çekirdeği yeniden kopyalayın zira yükleme esnasında Vanilla Kernel olacaktır çekirdek yine.
  4. Multibeast 6 ile sürücüleri yükleyin. Without DSDT seçin. Bu ayarlar çalışacaktır:

Hepsini yaptım ama madde 3'de ki çekirdeği tekrardan yüklemeyi nasıl yapabileceğimi bilemiyorum, yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı