Sabit Disk Açılmama Sorunu

H10RuS13

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba arkadaşlar. Bir kaç hafta önce harddisksel bir hatadan bilgisayar açılmaz hale geldi. Ben de bilgisayarcıya götürdüm. Bana harddiskin değişmesi gerekli dedi. Ben de dediği gibi yaptım. Elimde bu bilgisayardan kalma bozuk denilen harddisk var. Ben bu harddiski televizyona bağladığımda içindeki dosyaları görebiliyorum fakat bilgisayara bağladığımda hiçbir şey görünmüyor. Biçimlendirme gerekli diyor ancak onu da yapmıyor. Harddisk kutusu aldım, onunla bağlanmayı deniyorum sonuç yine aynı. Harddisk üç bölüme ayrılmış durumda. İçinde benim için önemli şeyler var arkadaşlar. Yardımcı olursanız sevinirim. Yardımcı olacaklar arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Eğer içindeki bilgilerin silinmesini göze alıyorsan pcdeki yönergeleri takip ederek harddiski biçimlendir. harddisk biçimlendikten sonra da direk pcye "recuva" programını indirip harddiskini tarattır. bu program çok işlevsel ve silinmiş ama üzerine veri yazılmamış olan sağlam dosyaları kurtarmanı sağlayacak. Çok kısa ve basit bir işlem. Ancak kurtaracağın dosyaları farklı bir diske kopyalamalısın.

Biçimlendirmeden sonra harddiske veri kopyalamayacağın için biçimlendirmeden önceki dosyaların oldugu gibi kalacaktır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı