Çözüldü Sabit disk boot sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

aslanilker

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba dostlar dün başıma gelen kötü bir olayı ve bununla gelen hatayı söylemek istiyorum. Benim 2 adet sabit diskim var biri 300 GB biriside 1 TB. 300 GB olanı formatlamak için EaseUS Partition Master adlı programı kurdum ve formatladım. Fakat sıkıntı bundan sonra oldu onayladıktan sonra bilgisayarı yeniden başlattı ve şu hatayı almaya başladım"Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press any key" Hangi tuşa basarsam basayım aynı hata alt alta gelmeye devam ediyor. Kablolarında bir sıkıntı var mıdır diye kasanın içerisini açtım ve 300 GB'lık kabloyla diğerini değiştirdim fakat sorun aynı şekilde devam ediyor. İşin garip tarafı sabit diske bir şey olmamış yani içerine bakabiliyorum sistem okuyor tek sıkıntısı boot etmiyor. Bios ayarlarına giriyorum ve bütün sabit diskleri disable yapıyorum 1 TB'lık kalıyor fakat bu hata gelmeye devam ediyor. Herhangi bir flash ya da CD takılı değil araştırmalarımda bunları da denedim fakat bir sonuç alamadım sıkıntı neyden olabilir acaba ?

Denedim kardeş aynı hatayı tekrar veriyor kablo değişikliği yaptım tek tek her şeyi denedim fakat çok kötü bir hata olmasa gerek diye düşünüyorum.

Aldığın hata değil, uyarı :) Sana boot edebileceğin bir hard disk takmanı söylüyor ki bu da takılı olan hard disklerin içinde bir OS'in kurulu olmadığını gösteriyor. W7 veya W8 dvdsini takıp kurulumu yap, düzelir diye tahmin ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar sağolun hatayı bir şekilde düzelttim buradaki arkadaşlarımla da paylaşayım başına gelenler için. Şimdi bu program ile 1 TB'lık sabit diski kilitlemişim diğer diskte de işletim sistemi olmadığından bu hatayı veriyormuş. Diğer diskin sata kablosunu çıkarttım ve windows 8 disketini taktım ardından onar menüsünden sorunumu düzelttim. Hata alan arkadaşlarım için bu yolu denerseniz sizinde sorununuz çözülür ;) Konu kilitlenebilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı