Sabit Disk Bozuldu

hakifdurdu

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bende 160 gb lık WD hard disk var.Bu diski bilgisayar kapalıyken takıyorum Windows sayfası gelmeden pc kitleniyor.Açıkken takıyorum pc görmüyor.Ayrıca içinden değişik sesler geliyor.Ses çalışmaya çalışan zorlayan ama sonra duran bir motorun sesini andırıyor.Bu arada testdisk programıda görmedi.

Benim harddiskde de ses çıkartıyordu. Sanırım bad sector olmuş. Yani bende öyle idi.

Düzenleme: Tam bad sector olduğundan emin değilim bir program vasıtası ile öğrenebilirsiniz. Fakat bilgisayar harddiski görmüyorsa program harddiski okuyamaz.

Windows ekranı geldikten sonra kapanıyorsa büyük ihtimalle Hard Disk'inde Bad Sector hatası oluşmuş. Bunu HD Tune adlı programla görebilir, eğer hata varsa Low Format ile çözebilirsin. Low Format'ın Hard Diski tamamen bozabilme ihtimali de var ancak şu anda da kullanılmayacak durumda. Ayrıca bence böyle bir durumda yapabileceğin en iyi iş yeni bir HDD almak olacaktır.

Windows ekranı geldikten sonra kapanıyorsa büyük ihtimalle Hard Disk'inde Bad Sector hatası oluşmuş. Bunu HD Tune adlı programla görebilir, eğer hata varsa Low Format ile çözebilirsin. Low Format'ın Hard Diski tamamen bozabilme ihtimali de var ancak şu anda da kullanılmayacak durumda. Ayrıca bence böyle bir durumda yapabileceğin en iyi iş yeni bir HDD almak olacaktır.

Bilgisayar hardiski görmüyormuş. Peki program nasıl görecek?

Program da göremeyebilir bilgisayar göremiyorsa. Dediğim gibi bu durumlarda en iyi çözüm HDD'nin değiştirilmesi. Ancak bir ihtimal HDD'nin kabloları da bozulmuş olabilir. Farklı bir kabloyla dene, yine de sonuç alamazsan ve yeni HDD almak istemezsen ürünü yetkili servise gönderebilirsin. Garantisi varsa hiç düşünmeyip yetkili servise gönder ancak 160 gb bir HDD olduğundan garantisi bitmiştir diye düşünüyorum.

Evet garantisi yok.

Disk benim değil.Bu diski oyun atmak için aldım.Disk rahat 2.5 3 sene yattı.Bilgisayara ilk taktığımda açmamıştı.Biçimlendirme istiyordu.Ama biçimlendirme başarısız oluyordu.İçindekiler de güvenlik duvarı kapatıldığında görülebiliyordu.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı