Sabit disk ile temiz kurulum yapmak

• Konuyu başlatan iGY 6
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 985
Şu an yapmayı istediğim şey disk bölüm düzenini GPT olarak seçerek HDD'ye Windows 10 ISO dosyasını yazmak. Şu GPT olarak bölüm düzeni nasıl yapılabilir, hangi program bunu destekler bir türlü işin içinden çıkamadım. Ben UEFI olarak kurulamayacağına eminim o şekilde, bu yüzden denemiyorum.

Denemeye değer zaten kurulumda disk seçme bölümünde EFI bölüm oluşturunca UEFI oluyor oluşturmazsa kurulumu iptal edersin olur biter.
Hemen deneyebilirim sorun değil de bunu yazdıktan sonra eğer Boot Menu'de HDD'yi UEFI olarak görmezsem bir anlamı yok, bu UEFI kurulum yapılmadığı anlamına gelir.

Bu arada söylediğin gibi oldu, FAT32 ayarlayıp içine Windows kurulum dosyalarını sürüklediğinde Boot Menu'de otomatik olarak UEFI gözüktü HDD. Hiçbir programa gerek kalmamış oldu. Bu gece kurulumu yapacağım.

q.png
An itibariyle yukarıda bahsettiğim şekilde temiz kurulum yaptım. Şu an için hiçbir sorun yok.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı