peki sshd mi yoksa hdd mi önerirsiniz sıfır olarak.2. el güvenilir birisine denk gelirseniz iyi ama HDD riskli bir alet alırsınız 2 gün sonra kafa atmaya başlayabilir. Refubrished olma ihtimali de olabilir yani tamir görüp tekrar satılmış. HDD genelde darbe almadan bozulması zor ama belli olmuyor tabii. Ben yerinizde olsam sıfır bir ürün alırdım. Bütçe arttırabilirseniz bekleyin öyle alın. Yoksa da size kalmış.
SSHD'ler tamamen saçmalıklar. Onun yerine 2.el SATA SSD alabilirsiniz.
Peki SSHD mi yoksa HDD mi önerirsiniz sıfır olarak.
2. El SSD alınır mı?
2. el 1 TB bir SSD almak istiyorum. Alınır mı sizce? Tabii, kendi bilgisayarımı götürüp, bakıp, 3-5 test yaptıktan sonra.www.technopat.net 
Alınır daha garanti süresindeki tbw değerini bile aşmamışsınız.Eki Görüntüle 2167396
Örnek olarak benim ssd'im 2.el olarak alınır mı?
tbw nedir?Alınır daha garanti süresindeki tbw değerini bile aşmamışsınız.
2.el SSD gayet iyi alınır. 7-8 ay önce 2TB 970 Evo Plus 1.700e aldım sağlığı %98.peki sshd mi yoksa hdd mi önerirsiniz sıfır olarak.
2. El SSD alınır mı?
2. el 1 TB bir SSD almak istiyorum. Alınır mı sizce? Tabii, kendi bilgisayarımı götürüp, bakıp, 3-5 test yaptıktan sonra.www.technopat.net 
TBW nedir?
Hocam ben aldım 500gblık bir 2.el hard disk yeni konu açtım orada uygulama testlerinin ss'i var bakabilir misiniz rica etsem? sizce iyi mi hard diskim? uyarı veriyor nedeni nedir?2.el SSD gayet iyi alınır. 7-8 ay önce 2TB 970 Evo Plus 1.700e aldım sağlığı %98.
Okuma/Yazma ömrü. Terabyte Write olarak geçiyor. 2TB 970 Evo Plus SSD de 1200 TBW var. 1TB Fire Cuda 530 SSD de 1275 TBW var. SSD de toplam okuma ve yazmanız bu değerlere yaklaştıkça ömrü azalıyor gibi bir ölçüt var. Tam olarak doğru değil ama tahmini değerler bunlar. En azından firmalar bu değerlerden önce bozulanlara garanti sunuyor. Ben 8 sene boyunca %20 sağlıklı HDD kullandım. Bu sene bozuldu. Pek bir şey göstermiyor aslında o değer.