Sabit disk ses problemi

Ultra DMA CRC error veri aktarımı ile ilgili. Çoğu zaman bağlantı yerlerinin temassızlığından kaynaklanabilir. Kablolar içinden kırılmış olabilir. HDD'ye taktığın kabloyu değiştir bakalım ne olacak. Ama kablo alırken kalitesine dikkat etmeyi unutma.
Tabii ki daha doğru bilgiyi Recep Abi verebilir ama ben bunları biliyorum.
- - - Güncellendi - - -

Bu da imzamdaki Notebook'umun sabit diski, bunda hiçbir sıkıntı yaşamadım şu ana kadar.

Belki HD Tune yanlış sonuç veriyor olabilir.

- - - Güncellendi - - -

Yanlış kablo takmış olabilir misin?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen onlara inanma arkadaşım kandırıyorlar seni:D Olay iyice çetrefilleşti.
Bana öyle geliyor ki, yıllar önce bana bulaşmış bir MBR virüs böcüğünün etkileri var. Elbette emin olmak zor. Bunun için sistem açılışında bir sistem taraması yapmalısın. Bu tarama hem zararlılar için yapılmalı, hem de sistem harddiskin için yapılmalıdır.
Sistem harddiskin de komple kırmızı göründüğüne göre birşeyler doğru değildir.
Bu yüzden sisteminle ilgili olarak her türlü bilgiye ihtiyaç var.
Tüm anakart kaynakları ve sürücüler başta olmak üzere ekran alıntıları. Özellikle SATA bağdaştırıcıları teknik verilerini görmeliyiz.

Recep abi, senin dediğin taramayı en kısa sürede yapacağım ve resimleri koyacağım. Dizüstü bilgisayarınki kolay da, öbürü zor sesle çalıştığı için. Odada 3 kişi kalıyoruz sıkıntı öğrenci yurdunda kalmak.
Tüm anakart kaynakları ve sürücüler başta olmak üzere ekran alıntıları. Özellikle SATA bağdaştırıcıları teknik verilerini görmeliyiz.
Yamyam abi, MBR taraması için hangi programı önerirsiniz? ayrıca şu alıntı yaptığım kısımdaki verileri nereden alayım, aygıt yöneticisi yeterli olur mu yoksa başka bir program mı lazım? Adını hatırlayamadığım 4 harfli bir program vardı, hatta desteği bitmişti başka bir adla devam ediyordu. Tüh ya, çok kötü oluyor böyle hatırlayamayınca.

Recep abi, senin dediğin taramayı en kısa sürede yapacağım ve resimleri koyacağım. Dizüstü bilgisayarınki kolay da, öbürü zor sesle çalıştığı için. Odada 3 kişi kalıyoruz sıkıntı öğrenci yurdunda kalmak.

Yamyam abi, MBR taraması için hangi programı önerirsiniz? ayrıca şu alıntı yaptığım kısımdaki verileri nereden alayım, aygıt yöneticisi yeterli olur mu yoksa başka bir program mı lazım? Adını hatırlayamadığım 4 harfli bir program vardı, hatta desteği bitmişti başka bir adla devam ediyordu. Tüh ya, çok kötü oluyor böyle hatırlayamayınca.

Tüm söylenenleri unut. HDD taraması DOS altında yapılmazsa hiç netice alamayacaksın.
Konu ile ilgili uzun uzun düşündüm. Uyuz olmadığım halde hatır hutur kaşındım. Ve bu sorunu çözmek için kollarımı ve bacaklarımı sıvadım:D
Öncelikle harici diski unut. Onu şimdilik yoksay ve emniyetli bir yere koy.
Sanırım dizüstü kullanıyorsun. Başka bir bilgisayarın da var mı. Var ise hemen bana yaz.
Gerekenleri yapalım.

- - - Güncellendi - - -

Aklıma gelenleri de yazayım.
Güvenlik yazılımların nedir. Orijinal mi?
Hangi işletim sistemini kullanıyorsun?
Format atıp işletim sistemini yeniden kurma şansın var mı? İşletim sistemi kurulumunda, DVD ya da flash bellek mi kullanıyorsun, yoksa recovery'den mi yapıyorsun?

Recep abi, istediğiniz testleri ancak yapabildim, bu sefer de sonuç temiz çıktı.
Laptop

Harici Sabit Disk
Tüm söylenenleri unut. HDD taraması DOS altında yapılmazsa hiç netice alamayacaksın.
Konu ile ilgili uzun uzun düşündüm. Uyuz olmadığım halde hatır hutur kaşındım. Ve bu sorunu çözmek için kollarımı ve bacaklarımı sıvadım:D
Öncelikle harici diski unut. Onu şimdilik yoksay ve emniyetli bir yere koy.
Sanırım dizüstü kullanıyorsun. Başka bir bilgisayarın da var mı? Var ise hemen bana yaz.
Gerekenleri yapalım.

- - - Güncellendi - - -

Aklıma gelenleri de yazayım.
Güvenlik yazılımların nedir? Orijinal mi?
Hangi işletim sistemini kullanıyorsun?
Format atıp işletim sistemini yeniden kurma şansın var mı? İşletim sistemi kurulumunda, DVD'ya da flash bellek mi kullanıyorsun, yoksa Recovery'den mi yapıyorsun?

Merhaba Yamyam abi, ilginiz için çok teşekkür ederim.
İmzamdaki dizüstü bilgisayarı kullanıyorum. Ekstra bir bilgisayara sahip değilim, imzamdaki P4 PC var ama şehir dışında okuduğum için sayılmaz o sanırım.
Güvenlik yazılımı olarak şu anda Windows 8 ile birlikte gelen ücretsiz Windows Defender'ı kullanıyorum. Kaspersky Pure 2.0 satın aldım, yakında bilgisayarı formatlayıp onu kullanacağım. Antivirüslerimi olabildiğince güncel tutuyorum.
Windows 8 Enterprise kullanıyorum. Orijinal değil. Arkadaşım Zamunda'dan Windows 8 Pro indirdi geçenlerde, ona terfi etmeyi düşünüyorum.
Format atma ve işletim sistemini yeniden kurma şansım var. İşletim sistemi kurulumunda flash belleklerle çalışıyorum. Bilgisayarımın Recovery bölümünü geçmişte Ubuntu kurulumu denerken uçurmuştum :(

Tüm sistemin, birer speccy görüntüsünü istesem kızarmısın. Özellikle anakart kaynaklarını ve HDD ekran görüntülerini istiyorum.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı