Sabit disk ses problemi

Acil durum.
Şu programı indir ve sistemine kur.
Download and install
Format atmak sorunlara bazen çözüm olmayabiliyor. Bu yüzden eski bir konu sana çok yardımcı olacaktır.
https://www.technopat.net/forum/dig...60-isletim-sistemi-kurulumu-temiz-format.html
Bilgisayarın dizüstü olduğu için CLR-CMOS işlemini yapamayacaksın. Ancak bu bölümde bilgisayarını yeniden başlatıp CMOS default yapmalısın. Eğer BIOS içerisinde ERASE CONF gibi bir komut var ise uygulayabilirsin.
Format biter bitmez ilk defraggment'i mutlaka yapmalısın. Hemen ardından, linkini vermiş olduğum mydefrag programı ile consolidate free space komutu ile sistem hardiskinin boş alanını birleştirmelisin. Bu işlemden sonra kalan sürücüleri kurmaya geçebilirsin.

- - - Güncellendi - - -

Yamyam abi, fgvdfgdgfbxcfgb - Imgur 'a yükleyebildim. Bu bilgilerin başkalarının eline geçmesi sakıncalı mı?

Sakıncalı değil. İşletim sisteminin seri numarasını silebilirsin.

İşletim sistemi korsan olduğundan bir sıkıntı yok abi Peki bu söylediğiniz işlemleri yaparken D sürücümdeki veriler kaybolacak mı? Ona göre yedeğini alacağım şimdi.

Önemli hatırlatma.
Sistem şu anda çalışır durumda olduğu için öncelikle mydefrag programı ile disk birleştirmesi ve consolidate free space birleştirmesi yapmalısın. Bu işlem harddiskinin durumuna göre 10 dk ila birkaç saat arasında sürebilmektedir. Bu işlemleri format atmadan önce uygulayarak sonuçları gözlemle. Eğer hala bir sorun görülüyorsa format atabilirsin. Harici diskinin birleştirme işlemi için ise oldukça geniş bir zamana ihtiyacın olacaktır.
Sistem diskinin birleştirmesinden sonra derinlemesine zararlı yazılım taraması yapmalısın. Bu tarama iki ayrı program ile yapılmalıdır.
Antivirüs taraması ve spybot casus yazılım taramalırıdır.

- - - Güncellendi - - -

İşletim sistemi korsan olduğundan bir sıkıntı yok abi Peki bu söylediğiniz işlemleri yaparken D sürücümdeki veriler kaybolacak mı? Ona göre yedeğini alacağım şimdi.

Format işleminde zaten D bölümünü silip yeniden oluşturmak zorunda kalacaksın. Bu yüzden tüm bilgilerini yedeklemelisin.
Unutma C: sistem harddiski 100 GB olacak yani 102500 Mega byte.
Windows kurulum ekranında disk seçeneklerinde bunu ayarlıyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…