"Sabit disk sorunu algılandı" hatası

Erenergen

Megapat
Daha fazla  
Okullar kapanmasına yakın bilgisayara bir şey oldu. Format attım, format attıktan 30 dakika sonra falan ekrana hata geldi. Sabit disk sorunu algılandı diye. Sonra 1 kaç gun sonra bilgisayarı açtıgımda başlangıc onarıma geçiyordu. Ben de gene format attım, gene aynı şeyler olmaya devam etti. HDD sorun mu var acaba? Yardım. 60 70 kere format atmısımdır bilgisayara. Yardım!

HDD.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Donanım okuma hata oranı, sabit disk üzerinden veri okunurken oluşan hatayı ifade etmektedir. Raw Read Error Rate parametresi sıfırdan farklı ise, bu sabit disktte bir sorun olduğuna işarettir. Bu tamamen donanımsal bir soruna işarettir. Okuyucu kafa problemi, disk üzerindeki fiziksel bir sorun, ömrünü doldurmaya yakın bir hard disk Raw Read Error Rate hatasına sebep olabilir. Bu değer ne kadar yüksekse sorun o kadar ciddi demektir.

Donanım okuma hata oranı, sabit disk üzerinden veri okunurken oluşan hatayı ifade etmektedir. Raw Read Error Rate parametresi sıfırdan farklı ise, bu sabit disktte bir sorun olduğuna işarettir. Bu tamamen donanımsal bir soruna işarettir. Okuyucu kafa problemi, disk üzerindeki fiziksel bir sorun, ömrünü doldurmaya yakın bir hard disk Raw Read Error Rate hatasına sebep olabilir. Bu değer ne kadar yüksekse sorun o kadar ciddi demektir.
Kısacası HDD ağlıyor yani. :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı