Sabit disk sorunu algılandı, verileri yedekleyin

Makaleler
25
Bilgisayarım Seagate bir sabit diske sahip. 750 GB ve daha yeni değiştirdim. Bilgisayarımı açtığımda sabit disk sorunu algılandı diyor ve diskleri yedekleyin diyor. Diski yeni değiştim dediğim gibi. Dosyaları denetleme yaptım, sıfır bozuk buldu yani sorunsuz çalışıyor dedi ama hala hata veriyor. Bilgisayarım GIGABYTE Z87-HD3 anakarta, HD 7850 2 GB ekran kartına, i5 4440 Quad 3.10 Ghz işlemciye sahip.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sabit disk sorunu algılandı hatası ise sabit diskte bir sorun olduğunda Windows tarafından verilen bir uyarı. Sabit diskin kendi içinde S.M.A.R.T. adında bir teknolojisi vardır. Self Monitoring Analysis Reporting Technology adındaki bu teknoloji, diskin kendi kendini gözlemlemesi ve raporlamasıdır. Disk, bir hata olduğunda bunu Windows’a bildirir ve Windows da sana Sabit Disk sorunu algılandı hatasını gösterir. Şimdi yeni aldığın diskin de sağlam olacağının bir garantisi yok zira kargoda diskin bozulmuş olma ihtimali var sarsıntıdan dolayı. HD Tune 5.50 kur ve Health bölümünden diskin sağlığını kontrol et. Burada S.M.A.R.T. verileri yer almaktadır. Eğer bu girdilerden herhangi bir tanesi sarı ise verilerini yedekleyip diski garantiye gönder. Kırmızı ise bu işi biraz hızlandırmanda fayda var zira diskin son anlarını yaşıyor demektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…