Sabit disk tamiri nasıl yapılır?

Ve uç dediğiniz şeyler kafalardır. Hareket ediyorlar mı yoksa duruyorlar mı?

Hareket etmiyorlar normalde baş kısımdan 3 tane geliyor 1. den 1 tane 2. den 2 tane 3. den 1 tane uç gelmiş. 1. ve 2. uç 2.uç ve 3. uç genelde birleşik oluyor ama o uçlar yamulmuş yani düzeltilse çalışır diye düşünüyorum.
Biraz karışı oldu ama umarım anlarsınız.

Hareket etmiyorlarsa sorun kafalardan çok devre kartındaki bir sorundan kaynaklı oluyor olabilir.
Karta bakıp gözle görülür bir sorun göremezseniz aynı diske ait başka bir kart ile denemeniz gerekir.
O da yoksa veri kurtarma merkezine götürmeniz gerekecek.
normalde baş kısımdan 3 tane geliyor 1. den 1 tane 2. den 2 tane 3. den 1 tane uç gelmiş. 1. ve 2. uç 2.uç ve 3. uç genelde birleşik oluyor ama o uçlar yamulmuş yani düzeltilse çalışır diye düşünüyorum.
Siz başka disklerde açtınız mı?

Hareket etmiyorlarsa sorun kafalardan çok devre kartındaki bir sorundan kaynaklı oluyor olabilir.
Karta bakıp gözle görülür bir sorun göremezseniz aynı diske ait başka bir kart ile denemeniz gerekir.
O da yoksa veri kurtarma merkezine götürmeniz gerekecek.

Siz başka disklerde açtınız mı?

Siz başka disklerde açtınız mı? Derken tam olarak anlayamadım.

Genelde uçlar birleşik oluyorlar demişsiniz. Başka disklere bakmadan bunu bilemezsiniz diye düşündüm. Zaten kafalar birleşik olmaz.

Hani 2 tane dönen disk var ya 3 tane ara var o aralardan gidip gelen uçlar nereye baksam sürekli o uçlar birleşik oluyor ikimizin de kafası karıştı hocam yarın tamirciye vereceğim oldu oldu olmadı verileri kurtarıp çöpe atarım.

Normal bir tamircinin bunu yapabileceğini sanmıyorum. Veri merkezlerinde bayılmanız lazım. Yani istekleri parayı görünce bayılacaksınız.

Bulunduğum İl'de veri merkezleri yok doğru düzgün elektrik su doğalgaz doğru düzgün hiçbir şey yok zaten, önemli bir veri yok oyun ders dosyaları vb.
Tamirci pahalı yapıyor derseniz bir tanıdık ama eğer veri merkezleri pahalı yapıyor derseniz neden pahalı yapıyorlar diye sorarım. Veri merkezlerine gitmeyeceğim ama yine de meraktan soruyorum tahminen ne kadar tutar.
Nejdat Dellioğlu 50 kuruşa 500 GB veri kurtarmış.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı