Sabit diski kapatmak için beklenecek süre ne olmalı?

Makaleler
3
Bu süreyi kaç vermek daha doğrudur? 2 disk kullanıyorum, SSD ve HDD. Windows ve programlar SSD'de. Yedekler, dosyalar vs HDD'de. Onları çok sık kullanmıyorum, lazım olduğunda bakıyorum. Bu durumda buradaki değeri 5dk ayarlasam şimdi ben 5dk içinde HDD girmezsem HDD kendini kapatmış olacak?

Diğer bir sorum bu şekilde sürekli kapat, aç; kapat aç yapması HDD zarar verir mi peki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiç dokunmayın böyle şeylere. Gereksiz ötesi. Hiç bir şey olmaz HDD'ye bu sebepten.
Şöyle bakın hocam olaya, günlük pc 4-5 saat çalışıyor ama HDD bu süreçte birkaç defa kısa süreli giriş yapıyorsunuz. Neden sürekli çalışsın ki, çalışma süresinden yesin falan? O yüzden bu süreyi kısa tutmak mantıklı. Lakin misal 1dk verdik diyelim sık sık girmemiz gerekti, bu durumda ikide bir kapanıp açılacak mı, bu durum onu bozar mı vs onu merak ediyorum.

Şöyle bakın hocam olaya, günlük pc 4-5 saat çalışıyor ama HDD bu süreçte birkaç defa kısa süreli giriş yapıyorsunuz. Neden sürekli çalışsın ki, çalışma süresinden yesin falan? O yüzden bu süreyi kısa tutmak mantıklı. Lakin misal 1dk verdik diyelim sık sık girmemiz gerekti, bu durumda ikide bir kapanıp açılacak mı, bu durum onu bozar mı vs onu merak ediyorum.
Dostum bu aletleri küçümsüyorsun. HDD'ler 24 saat çalışan aletler. İnsanlar bir ara SSD yerine HDD kullanıyordu di mi? Benim hala 10+ yaşında HDD'lerim var.

Yani bu aletlere 70 yaşında dede zihniyetiyle aman kulanmıyorsak kaldıralım mantığı gütmeyin. Bırakın çalışsınlar istedikleri gibi. Sen girmezsen zaten uyku moduna alıyor otomatik olarak. Canını sıkma, havalar sıcak, başka fikirler düşün, bunu geç :)

Dostum bu aletleri küçümsüyorsun. HDD'ler 24 saat çalışan aletler. İnsanlar bir ara SSD yerine HDD kullanıyordu di mi? Benim hala 10+ yaşında HDD'lerim var.

Yani bu aletlere 70 yaşında dede zihniyetiyle aman kulanmıyorsak kaldıralım mantığı gütmeyin. Bırakın çalışsınlar istedikleri gibi. Sen girmezsen zaten uyku moduna alıyor otomatik olarak. Canını sıkma, havalar sıcak, başka fikirler düşün, bunu geç :)
Küçümsemekten değil de ideal kullanımı aramak diyelim. )

Ideal kullanımı, normal kullanın, bu kadar basit. Anlattım durumu, gerisi sende.
İşte normalde orada 20dk yazıyor, yani 20dk müdehale yoksa kapatayım abi, diyor.
Ben orayı 0 yaparak kullanıyordum, tekrar içindeki dosyalara ulaşmak istediğimde kapat aç olmasın diye.
Şimdi 8TBlık hdd aldım, verileri buna aktardım.(7200RPM) O yüzden bundada 0 olarak mı kullansam, 5dk mı yapsam, 20dk standart halinde mi kalsa gibisinden merak ettim sadece.
Senin demene göre pek fark etmiyor sanırım, eyvallah.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı