Sabit diskim yavaşladı

Size yardımcı olunmakta, şayet bir dosyadan olduğunu düşünüyorsanız o dosyanın da zararlı olduğundan böyle bir sorun oluştu diyorsanız o da olabilir. Size o yüzden Hdd'nizi biçimlendirin dedim.

Yok biçimlendirmek istemiyorum derseniz http://rescuedisk.kaspersky-labs.com/rescuedisk/updatable/kav_rescue_10.iso bir CD/DVD/USB ye yazdırıp boot üzerinden sistem taraması gerçekleştirin. Bazı zararlılar format atsanız bile silinemezler. Boot edip tarama yaparak temizleyebilirsiniz.

Ben anlatamıyorum galiba. Biçimlendirme yapmayı kabul ediyorum. Fakat nasıl yapıcam hangi programı kullanıcam. Bazı yerlerde okuduğuma göre biraz riskliymiş ve uzun sürüyormuş. Benim harddiskim 2 tb çok uzun sürerse problem yaşayabilirim. Siz ne dersiniz. En garantisi biçimlendirme o olur. Onuda şu programla şöyle yap. Felan şeklinde bir cevap bekliyorum. Yada biçimlendirme senin harddiskinde uzun sürer riski vardır başka çözümüde yoktur gibi fikrinizi almak istiyorum.

O zaman anlayacağınız şekilde yaklaşayım,

Sabit sürücülerin sistemle olan iletişimini, yongaseti içine gömülü bulunan SATA kontrolcüsü sağlar. Sistemi açtığınız zaman, bu kontrolcü BIOS'dan ayarlanan AHCI, SATA yada RAID moduna uygun şekilde iletişim protokolünü ayarlayıp, sürücüyü işletim sistemi ve diğer yazılımların emrine verir.

Sorun; sürücünün yavaşlaması.

Çözüm;

- Sürücüde Bad Sector vardır - yok.

- Sürücüde mekanik bir sorun vardır - yok.

- Sürücüye akım gitmiyor - SATA güç kablosu takılı - gidiyor.

- Sistem sürücüyü görmüyor - SATA veri kablosu takılı - görüyor.

Sonuç;

Sürücü sağlam ama sorun devam ediyor.

Alternatif çözümler;

- BIOS'dan SATA modu aktif - açık.

- İşletim sistemi tekrar kurulur - kuruldu.

- Low Label Format - ?

Yeryüzündeki hiç bir sabit sürücü, işletim sistemi yada yazılımların komutları haricinde herhangi eylemde bulunmaz/bulunamaz. Çünkü sabit sürücüler (mekanik sürücüler), ortalama 64MB'lık tampon bellekleri ve dahili kontrolcüleri dışında, kendi başlarına işlem yapabilecek herhangi bir donanıma sahip değillerdir.

Sorun sürücüde olmadığı zaman geriye; sadece anakart (SATA portları ve doğal olarak yongaseti) kalır. Anakart sağlamsa, bu sefer sorun yazılımla ilgilidir.

HDD Low Level Format Tool

Bu programı indirdim. Fakat cd ye atılacak bir iso dosyası falan değil. direkt yükledim. Kurdum ve açıldı. İşletim sistemi açıkken nasıl formatlayacak anlayamadım. Bilgi verirseniz sevinirim.

Bunun için başka bir sürücüye ihtiyacınız var.

- Diğer sürücüye işletim sistemi kurulur.

- WD 2 TB'daki kişisel veriler diğer sürücüye yedeklenir.

- Sistem kapatılır.

-
WD 2 TB diğer SATA portuna bağlanır.

- Sistem açılır.

- Yazılım çalıştırılıp
WD 2 TB'a Low Label format atılır.

Gerçekten kafam çok karıştı. Bir sürücüye daha ihtiyaç var derken bunu bilgilerimi yedeklemem için mi söylediniz. Benim şuan bilgisayarım yeni formatlanmış durumda içinde özel veya yedeklemem gerek bir bilgim yok. Ben şimdi bilgisayarımı normal şekilde açıp direkt programla format atabilir miyim ?

İşte benimde çözemediğim HDD Low Level Format Tool 2.36'yı nasıl kullanacağım. Biraz bilgi verirsen sevinirim. Birde 2TB 'lık bir hdd de tahminen ne kadar sürer ?

HDD Low Level Format Tool - DS and DSi Homebrew Help resimdeki gibi HDD yi seçip continue ardından da "Format This Device" i seçeceksin. Çok sürmez.

Not: Aracı çalıştıramazsan, Hiren's Boot'un içerisinde MiniXP mevcut. Onunla sistemi aç. Direkt HDD Low Level Format Tool'u kurup biçimlendirebilirsin de. Bu da alternatif bir bilgi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…