Sabit diskte dosya acarken girerken ses cikarma sorunu

Makaleler
23
HDD icindeki klasör ve dosyalara girdigim zaman örnegin film ya da resim klasörü kikirt, girt tarzi fiziksel ilginc bir ses cikariyor normal mi?
HDD yeni 2018 yapimi ve ilk defa böyle bir sey basima geliyor. Cok eski 7 senelik HDD'lerim bile ses cikarmiyorken bunda ses sorunuyla karsilastim.

Ses sürekli cikarmiyor ve rahatsiz edici degil, böyle mesela bir dosya aciyorum 0,25 MS. o sesi cikarip kesiliyor, sadece o HDD'de klasörlere girerken ya da dosya acarken bu durumla karsiliyorum. Okuma kafasinin sesi %99 :)

CrystalDiskInfo ile saglik durumuna baktim gayet iyi ve yapilabilecek tüm testleri yaptim bir sorun yok.
HDD markasi Toshiba X300 (6 TB)

DiskInfo32_2018-10-21_00-12-51.png

Endiselenmeli miyim? Icinde önemli arsivlerim var. Gerci yedekleri falan da var ama bir sorayim dedim.

Sevgiler

Tesekkürler anladigim büyük boyutlu X serisinin hepsinde bu sorun varmis Teknoseyir'de Murat Gamsiz almisti bunu bir ona sorayim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrica verdigin linkte normal bir durum oldugu söyleniyor. Umarim öyledir dedigim gibi ses beni rahatsiz etmiyor önemli olan HDD benim icin :)

chrome_2018-10-21_15-22-43.png

Sevgiler :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı