Sabitlenmemiş HDD sorun olur mu?

Arabacı

Hectopat
Thermaltake Core V1 mıtx kasama bu gün 3.5 inchlik HDD'yi monte etmeye çalıştım. HDD kızağına koyduğumda arada boşluk kaldı ve vidalayım bari aralıklı olsun dediğimde de vida kızaktaki delik büyük olduğundan içine giriyordu. Pul kullansam sabitleyebilirdim sanırım ama pul şu an mevcut değil, kasanın kullanım klavuzunda da lastik pulları kullanın demiş fakat kasadan çıktıysa da kaybettim sanırım elimde öyle bir pul yok. Tamamen sabitlenmemiş HDD kullanmak çok problem yaratır mı en azından bir ona uygun pul bulana kadar?

Mekanik bir disk olduğundan dolayı kasayla en ufak bir temasta kaçak varsa statik elektrikten bozulabilir, bu sebeple kesinlikle sabitlemeni öneririm. Sabit bir yerde duruyorsa pek sıkıntı olmaz ama yine de sabitle.

Mekanik bir disk olduğundan dolayı kasayla en ufak bir temasta kaçak varsa statik elektrikten bozulabilir, bu sebeple kesinlikle sabitlemeni öneririm. Sabit bir yerde duruyorsa pek sıkıntı olmaz ama yine de sabitle.
Kızak metal o da metal kasayla temasta zaten. Sabitlenip sabitlenmemesi kaçak durumunda yine aynı etkide.

Sorum en azından bir hafta sabit olmayan HDD bozulmadan kalabilir mi olmalıydı aslında.

Kasanın kendi vidalarıyla sabitlenebiliyormuş. Fazladan vidam olmadığından kasanın yan yüzü tek vida üst yüzeyi vidasız şekilde duruyor ama benim problemim çözüldü sonuçta :) Teşekkürler.

Akımdan ziyade mekandik disklerin bozulma ihtimallerini en üst düzeye çeken faktör çalıştıkları durumda darbe yada sert hareket etmeleri ve aşırı titreşim yemeleri diye biliyorum

Akımdan ziyade mekandik disklerin bozulma ihtimallerini en üst düzeye çeken faktör çalıştıkları durumda darbe yada sert hareket etmeleri ve aşırı titreşim yemeleri diye biliyorum

Kasanın içindeki fanın titreşimi falan çok problem etmezdi muhtemelen hareket ettirebilecek miktarda titreşmiyor. Asıl korkum bir şeyler yazarken masaya çarpıp titretmekti, hallettik çok şükür.

Şimdi, bu vidadan birkaç tane bulmam gerekecek. Bu tarz vida ne diye geçiyor bilen var mı?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2021-02-11 at 00.16.38.jpeg
    WhatsApp Image 2021-02-11 at 00.16.38.jpeg
    64,6 KB · Görüntüleme: 48
Kasanın içindeki fanın titreşimi falan çok problem etmezdi muhtemelen hareket ettirebilecek miktarda titreşmiyor. Asıl korkum bir şeyler yazarken masaya çarpıp titretmekti, hallettik çok şükür.

Şimdi, bu vidadan birkaç tane bulmam gerekecek. Bu tarz vida ne diye geçiyor bilen var mı?
Herhangi bir bilgisayarcıdan temin edebilir siniz. Öyle zor bulunur vidalar değil

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı