"Sabotaj" oyunu için R5 M330 yeterli mi?

Katılım
30 Mart 2021
Mesajlar
1.814
Makaleler
3
Çözümler
21
Yer
Düzce
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel Core i5-8250u CPU
AMD Radeon 520 GPU
Gigabyte 240 SATA SSD
8 GB DDR4 2400 MHZ RAM
Windows 11 22H2 OS
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba. "Sabotaj" adında Türk yapımı bir oyun var. Oyunu çok beğendim, oynamak istedim fakat kafama bir soru takıldı. 2 GB'lık bir ekran kartı bu oyun için yeterli midir? Ekran kartım AMD Radeon R5 M330.
Ekran kartı bilgileri: AMD Radeon R5 M330 Specs
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. "Sabotaj" adında Türk yapımı bir oyun var. Oyunu çok beğendim, oynamak istedim fakat kafama bir soru takıldı. 2 GB'lık bir ekran kartı bu oyun için yeterli midir? Ekran kartım AMD Radeon R5 M330.
Ekran kartı bilgileri: AMD Radeon R5 M330 Specs
60 fps oynatır herhalde ama kesin 30 fps altı düşmezsiniz.
 
Hocam çok samimi söylüyorum sabotaj yerine Zula oyna çok daha zevkli bir oyun vuruş hissi olsun silahların elde duruşu olsun kat ve kat daha iyi tek sıkıntısı P2W olması ama insanların düşündüğü kadar da P2W değil hem sabotejda biraz P2W kasadan dürbün falan çıkarıyorsun.
 
Oyun OpenGL modunda en düşük ayarlarda 1.8 GB VRAM tüketiyor. Elbette VRAM çok önemli değil. KBT zamanından beri takip ediyorum ve optimizasyon tarafında iyiye gitmiyorlar. Ayrıca garip bir şekilde en düşük ayarlara gör aşırı detaylı doku detayı sunan bir oyun. Firma ya beceremiyor ya da gerçekten Çok oyunculu kitlenin ihtiyaçlarını anlamıyor. Grafik basınca oyuncu gelir gibi bir algıya sahipler gibi hissettim.

Optimizasyon tarafında iyi olmadığını söyleyebilirim.

Hatta en düşük ayarlarda falan mermi izleri, silahtan çıkan dumanlar, bomba patlama efektleri, kan efektleri vb. aşırı çıkıyor. Bazen 2-3 kişi dip dibe gelip bu efektlerden fazla görünce oyunda FPS düşmesi sorunu çok yaşandığını fark ettim. Silah ile sıkınca çıkan duman ise sanki namlu ucunda un varmış da dışarı fırlamış gibi his veriyor.

Bu arada OpenGL ve Directx olarak grafik ayarlarını böldüklerinden, post efekt olmayan OpenGL modunda çok fazla görsel ışıklandırma ve doku hatası yaşanıyor. Çok özenilmeden Directx moduna göre tasarlamışlar gibi, post efekti atınca bu sorunlar pek yaşanmıyor. Aynı şekilde OpenGL modunda bazı haritalar aşırı koyu gözüküyor. Ya da açık alanlar çok parlak falan gözüküyor.

Oyunu harici ekran kartına tanıtıp 60 FPS üstünde oynayabilirsin.

Oyunun en büyük sorunu karakter modellerinin ince, hareketlerinin hızlı ve animasyonlarının kötü olması. Böyle Wolfteam gibi kalitesiz eski oyunlara benziyor. Sabotaj gibi ölünce tekrar doğamadığın modları oynayınca gözüne aşırı batıyor. Çünkü oyunu çok oynayan oyuncular, bu hataları kendi avantajına kullanıyorlar. Sen karşındaki adam iyi bir oyuncu olsa bile, sorunlardan dolayı sıkılıp oyunu salıyorsun. Bir sürü reklam yapıp, ellerinde oyuncu tutamadıklarını fark ettim. Sorunları çözmek yerine ise etrafa etkinlik, turnuvalar adı altında boşa para saçıyorlar.

Oyun sorunlarını çözene kadar ölüm maçı gibi modları oynamanı öneririm. Yoksa sinir krizi geçirirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı