Rehber Saç bakımı marka önerileri

Hocam saçım burnumu geçiyor. Saçım çok kuru, sert ve iç içe giriyor saçımın düz olmasını çok kuru olmamasını istiyorum. Dalgalı bir saçım var siz ne önerirsiniz? Yıllardır saç yapım böyle. 2 kez keratin ile düzleştirme uyguladım. Düz olunca çok hoşuma gidiyor.

Saç hasarlı değilse Phyto veya Yves Rocher'ın saç kremlerini alabilirsiniz. Uzun saçta saç kremi kullanılması şart bir şey. Stil olarak deniz tuzu spreyi + vigo kullanırsanız baya dalgalanıyor saç. Marka olarak Croga öneririm. Ona ek olarak, saç derinizdeki kuruluk içinse biberiye yağı vb. sürebilirsiniz.
Hocam, biraz pahalıdır ama bazı şehirlerde su kalitesi çöp oluyor. Onun için filtreden başka çözüm yok.

Hangi kremlerini önerirsiniz bu markaların?

Hocam genelde kepek sorunu oldugu icin Clear Men ve headshoulders kepege karsı sampuan kullanmaktaydım. Şu aralar azıcık dökülme gördügüm icin dogal sampuanlara yönelmek istiyorum ama yine kepege karsı olsun istiyorum önerdigin listedeki sampuanları da cok duymadım bana göre hangisi uygundur? Ve bir sampuanda nelerden kaçınmak gerekmekte içindekiler kısmında bilgilendirirseniz sevinirim.

Bir eczacı olarak bu ürünlerden hangisini tercih etmeliyim sizce? Kepek sıkıntısı var ve ufakta olsa saç dökülmesi var önlem amaçlı iyi bir sampuan lazım =

Son düzenleme:

Yves Rocher'in içerik kısmı daha temiz ne kadar kepeği geçirdiğini kullanmadığımdan bilemiyorum. Bioblas içeriği pek iyi değil bir ara kullanmıştım saçımada hiç iyi gelmemişti önermiyorum.Biraz tuzlu olabilir ama vichy dercos öneririm.
Ek olarak saç deriniz kuruysa, kepek ondan kaynaklıysa kepek şampuanı iyi gelmez hocam

Teşekkürler, head shoulders kullanıyorum aktif bir şekilde, kepek sıkıntısını gideriyor sadece içeriginde zararlı kimyasallar var diye degistirmek istiyorum. Dercos da güzel fakat rocher gibi tuzlu o da. Bioblas veya bioxcin uygun fiyatlı onların içerigi nasıldır market sampuanları gibi zararı cok mudur ve bir öncedeki sordugum bir sampuanda nelerden kaçınmak gerekmekte içindekiler kısmında bilgilendirirseniz sevinirim. En kötü hepsini attıklarımın hepsini en ucuzdan en pahallıya alıp alıp deneyeceğim

Sodium lauryl sulfate, Sodium laureth sulfate(sülfat) çoğu şampuanda olmasına rağmen saçı aşırı kurutan bir içerik. Dimethicone, cyclopentasiloxane, (silikon) ilk vadede saçı yumuşatıyor ama uzun kullanımda saça bayağı hasar veriyor. Saç deriniz yağlı ve hassas ise alcohol denat. Isopropyl alcohol olan şampuanları da önermiyorum. dediğim gibi Bioblas içerik kısmı kötü Bioxcinin çok daha iyi salisilik asit ve Panthenol var alıp deneyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…