Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

V. Furkan Kaplan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar saçımı hiç taramıyorum. Sadece elimle yanlara yatırıyorum.
- Bunun bir zararı var mıdır saçları dökmeye yol açar mı?
- Saç bakımı çok önemli ama nasıl bakım yapmalıyım? Hangi malzeme veya yolları kullanmalıyım?
- Saçlarımın yanlarını ense taraflarını ve ön taraflarından biraz asıldım ve 15 tele yakın saç geldi bu normal mi? --Bazen saçım hakkında stres yapıyorum buda saçımın dökülmesine yol açar mı?
-Saçlarım yaklaşık 1 karış. Saçımı kuaföre gittiğim zaman nasıl bir kestirme yöntemi kullanmalıyım? Aslında saç kestirmiyorum sadece ara makas attırıyorum. Bunun zarar ve yararları neler? Zararlarının olacağını zannetmem ama aranızdan saçlar ile ilgili bilgisi olan vardır yinede sorayım dedim.
-Saç uzatırken nelere dikkat etmek gerekir?
- Ne tür ve ne kadar sıklıkla beslenmem gerekiyor? Ailede bana "Hiç yemek yemiyorsun" diyorlar acaba beslenmenin saç'a etkisi var mı varsa nelerdir?
- Saçımda kepeklenme yok. 3-4 günde yağlanmaya başlıyor bu zaten normal bir durum. Bu söylediklerim için hangi şampuanları önerirsiniz?
Saçım dediğim gibi uzun. Bunun için saçımı hangi yöne doğru taramalıyım?
Sadece bunları yazabildim. Aklıma geldikçe yazmaya devam edeceğim. Buraya kadar okuyup cevaplamaya çalışan üyelerime teşekkür ediyorum.

Sesimi duyan yok mu?

- Saçımda kepeklenme yok. 3-4 günde yağlanmaya başlıyor bu zaten normal bir durum. Bu söylediklerim için hangi şampuanları önerirsiniz?
Pekte endişelenmenizi gerektirecek bir durum görülmemektedir. Tavsiyem Clearmen yağlanmaya ve saç dökülmesine karşı şampuanı kesinlikle önerebilirim. Sakın head & shoulders kullanmayın bende kepek + saç dökülmesi vardı faydasını görememekle birlikte çok fazla kepek oluşturdu.

Pekte endişelenmenizi gerektirecek bir durum görülmemektedir. Tavsiyem Clearmen yağlanmaya ve saç dökülmesine karşı şampuanı kesinlikle önerebilirim. Sakın head & shoulders kullanmayın bende kepek + saç dökülmesi vardı faydasını görememekle birlikte çok fazla kepek oluşturdu.
Yani, hocam bence bu kişiden kişiye değişir, tam dersi durumla karşılaşanlar da var.

Ayriyetten bu tip şampuanların biraz da satışa yönelik amaçlı kepek karşıtı ya da yağlanmaya karşı etiketi yaptışırdıklarını düşünüyorum.

Yani, hocam bence bu kişiden kişiye değişir, tam dersi durumla karşılaşanlar da var.

Ayriyetten bu tip şampuanların biraz da satışa yönelik amaçlı kepek karşıtı ya da yağlanmaya karşı etiketi yaptışırdıklarını düşünüyorum.
İşte bu konuda da siz haklısınız ben ne zamandan beri Clearman kullanıyordum ne saç dökülmesi ne de kepek vardı. Şimdi ise saçlarım dökülmeye başladı :(

Normal ve biraz ince telli denilebilecek, kısacası profil resmimdeki gibi bir saça sahibim, benim önerim ise saçı öncelikle ılık suyla yıkayıp çok az bir şampuanla köpürtmeye çalışmanız ve sonrasında durulamanız çünkü yağlı saç derisini temizlemek gerek, sonrasında biraz bekleyip benim önerim Elidor marka şampuanla yıkamanız ve durulamanız ve en son ise duru saç kremi ile saç kökleri hariç saçınıza sürmeniz, sonrasında ise pırıl pırıl saç telleri :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı