Saç derisinde egzama

Maviares

Hectopat
Daha fazla  
Günde 1, en fazla 2 günde 1 banyo yapan bir insanım. Ancak saç derimde egzama var ve ne kadar şampuan değiştirsem de geçmiyor. Kafamda başlayan ve daha sonra vucüdumun her tarafına yayılan bildiğiniz beni uyuz köpeğe çeviren bir kaşıntı geliyor anlatamam size. Ama bu sadece çok stres altındayken, yerden bir şey almak için, ayakkabımı bağlamak için eğildiğimde veya çok sıcak bir ortamdaysam oluyor. 17 yaşında olmama rağmen çok yıprandığımı söyleyebilirim sinirsel olarak. Twitter'da dolaşırken şunu gördüm ne kadar güvenilirdir bilmem. Sizce denemeli miyim? Linkteki fotoğrafın aynısını yaşıyorum.

Benim saç derimde ve kaşlarımda egzama var. Doktora gittim bana Ketoral şampuan ve Advantans %0.1 çözelti vermişti kullandığım sürece sorun olmuyor geçiyor ama ne zaman bıraksam tekrardan oluyor. Bu tip konularda direkt tavsiye vermeyi sevmiyorum çünkü arkadaşın dediği en son birine şampuan tavsiyesinde saçı dökülmüştü. Bir doktora başvurmanızda fayda var ama bir fikir oluşsun aklınızda diye söyledim size.

Tavsiyem 3 günde bir banyo yap ve su ılık olsun ayrıca su içmeyi ihmal etme.
Açıkçası hayvan gibi su içerim. Sorunun kaynağı büyük ihtimalle attığım linkte ki şu yazı. Ancak benim kararsız kaldığım nokta, bu markayı kullanmak sorun olur mu?
Stres
Stres, depresyon ve kaygı bozukluğu gibi ruhsal sıkıntılar, bedenimizin savunma mekanizmalarını harekete geçirir. Saç egzaması da derinin savunma tepkilerinden biri olarak ortaya çıkabilir. Saç egzaması şikâyeti ile doktora gelen hastaların yarısında aşırı stres veya kaygı bozuklukları gibi ruhsal problemler de gözlenmektedir.
Benim saç derimde ve kaşlarımda egzama var. Doktora gittim bana Ketoral şampuan ve Advantans %0.1 çözelti vermişti kullandığım sürece sorun olmuyor geçiyor ama ne zaman bıraksam tekrardan oluyor. Bu tip konularda direkt tavsiye vermeyi sevmiyorum çünkü arkadaşın dediği en son birine şampuan tavsiyesinde saçı dökülmüştü. Bir doktora başvurmanızda fayda var ama bir fikir oluşsun aklınızda diye söyledim size.
Evet biliyorum onu babam kullanıyor. Ancak ben vücudumu bağımlı yapmak istemiyorum. Sorunu kökünden çözmek istiyorum.

Günde 1, en fazla 2 günde 1 banyo yapan bir insanım. Ancak saç derimde egzama var ve ne kadar şampuan değiştirsem de geçmiyor. Kafamda başlayan ve daha sonra vucüdumun her tarafına yayılan bildiğiniz beni uyuz köpeğe çeviren bir kaşıntı geliyor anlatamam size. Ama bu sadece çok stres altındayken, yerden bir şey almak için, ayakkabımı bağlamak için eğildiğimde veya çok sıcak bir ortamdaysam oluyor. 17 yaşında olmama rağmen çok yıprandığımı söyleyebilirim sinirsel olarak. Twitter'da dolaşırken şunu gördüm ne kadar güvenilirdir bilmem. Sizce denemeli miyim? Linkteki fotoğrafın aynısını yaşıyorum.
sivilce ve egzama sorunlarım yüzünden ankarada gitmediğim hastane kalmadı, eğer ciddi bi egzama sorunun varsa kesin olmamakla beraber hayatın boyunca seninle olacağını söyleyebilirim

sivilce ve egzama sorunlarım yüzünden ankarada gitmediğim hastane kalmadı, eğer ciddi bi egzama sorunun varsa kesin olmamakla beraber hayatın boyunca seninle olacağını söyleyebilirim
Eğer yapacağınız hiçbir şey kalmadıysa bu ürünü denemeye ne dersiniz? Birazcık denek gibi olacaksınız benim için ama 🙃

Bende de aynı sorun tam senin yaşlarında çıkmıştı. Ben 1 2 kere doktora gittim ilaç , şampuan vs. verdi fakat biraz kullanıp bırakmıştım sonuç alamadığımı düşünerek. En son 1 ay önce bir daha gittim doktora. Bana krem , şampuan ve hap verdi. Düzenli kullandım üçünü de ve şu an ciddi oranda azaldı. Kaşıntı da geçti nerdeyse. Benim de stresli anlarda çok kaşınırdı ve kaşıdıkça da kafama yayılıyordu. Sana tavsiyem çok fazla kaşımamaya çalış ve en kısa zamanda doktora git. Doktorun verdiği şeyleri düzenli kullanırsan tamamen bile bitirebilirsin. Benim yaklaşık 3 yıllık olduğu için tamamen kurtulamadım şu anlık.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı