Saç diplerinde kaşıntı ve dökülme

SenpaiKangal

Picopat
Selam dostlar her şeyi baştan anlatayım; yaklaşık 1 senedir saç diplerin kaşınıyor ve çok fazla dökülüyor. Bu durumdan sıkılıp gitmediğim cildiye doktoru kalmadı. Bir tanesi bile çözüm bulamadı, daha doğrusu ilgilenmediler. Her gittiğim doktor vitamin testi yaptı. Vitamin eksikliğinden dolayı sanıyordum, ilaçlarımı düzenli kullandım. Ama dökülme ve kaşıntı devam etti, en son gittiğim doktor konazol diye bir şampuan yazdı onu kullanıyorum 2 aydır. Doktor bu şampuan dökülmeyi ve kaşıntıyı durdurur dedi, nedense daha çok şekilde devam ediyor. Okulda arkadaşlarımın "kel, saçların dökülüyor, kel kalacaksın" gibi kelimelerine maruz kalıyorum ayrıca genetik desem ailemde var kellik ama hepsinin 50 yaşından sonra dökülmüş. Yani şu an bir çıkmaz içindeyim. Her elimi saçıma götürdüğümde ellerim saç içinde kalıyor...

Kaşıntı ve kepeğe ek olarak burun üzerinde ve kulak içerisinde ince yağ tabakası oluşumu, saç derisinde kızarıklık, balık pulu gibi deri dökülmesi de var mı?
burun kısmım yağlı hocam. Ayrıca sac diplerimde beyaz böyle yuvarlak şeyler çıkıyor sıkınca kepege dönüşüyorum. Pullu Dökülme vs.yok ensemde hafif kızarıklık vardı ona bitti.

Hastaneye gitmişsin doktorların hiçbiri egzama çıkmış demedi mi?

Ah hocam işte zoruma giden o zamanımı ayırıp gidiyorum hiçbirisi yardımcı olmuyor. Kafama bakıyor dalga geçer gibi "evet dökülmüş" diyorlar. Şu zamana kadar egzama çıkmış diyen olmadı. Peki bu durumdan nasıl kurtulabilirim. Ayrıca egzama ile sac dökülmesin ilgisi var mı?

Ah hocam işte zoruma giden o zamanımı ayırıp gidiyorum hiçbirisi yardımcı olmuyor. Kafama bakıyor dalga geçer gibi "evet dökülmüş" diyorlar. Şu zamana kadar egzama çıkmış diyen olmadı. Peki bu durumdan nasıl kurtulabilirim. Ayrıca egzama ile sac dökülmesin ilgisi var mı?
Egzama döker. Benimde yaklaşık 4 aydır var. Kafamın arkasında kırmızı küçük yuvarlak şeklindeydi ilk olarak. Hastaneye gitmedim geciktirdim kafamın her tarafı kaşınmaya başladı. Doktorun verdiği krem ve şampuan o kızarıklığı ve kaşıntıyı biraz iyileştirdi ancak az da olsa devam ediyor.

Egzama döker. Benimde yaklaşık 4 aydır var. Kafamın arkasında kırmızı küçük yuvarlak şeklindeydi ilk olarak. Hastaneye gitmedim geciktirdim kafamın her tarafı kaşınmaya başladı. Doktorun verdiği krem ve şampuan o kızarıklığı ve kaşıntıyı biraz iyileştirdi ancak az da olsa devam ediyor.
sizede geçmiş olsun hocam işte dökülen saçların uçlarında beyaz beyaz şeyler oluyor. Ayrıca saçımı usturaya vurmam yararlı olur mu ?

burun kısmım yağlı hocam. Ayrıca sac diplerimde beyaz böyle yuvarlak şeyler çıkıyor sıkınca kepege dönüşüyorum. Pullu Dökülme vs.yok ensemde hafif kızarıklık vardı ona bitti.
Onca doktora çıkmışsın cildiye doktoru hiç mi egzemayı dile getirmedi?

Görmeden egzema diye teşhis koymak yanlış olur ama bende yağlı egzemaya sahip olduğum için durumunu egzemaya benzettim.
Stresli dönemlerde ortaya çıkabilen bir rahatsızlık bu, sindirim sistemi hastalıkları da egzemaya sebep olabiliyor, kalıcı olup olmayacağı meçhul.

Şahsen egzema tedavisi için çeşitli şampuanlar kullandım ama kullandığım şampuanlar sadece egzemayı bastırmakla kaldılar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı