Saç dökülmesi için hangi doktora gidilir?

• Konuyu başlatan Heulse
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 3.049
Bekliyorum sonuçları merak ettim. :)
Biraz uzun sürebilir yanlız, Cumartesi günü kan vereceğim çünkü ama daha erken birşeyler olursa onlarıda mutlaka bildireceğim.
Saç dökülmesine sarımsağın çok iyi geldiğini duymuştum. Biraz araştırırsanız bulabilirsiniz.
Ama şimdi sarımsakta 😕 Peki nasıl kullanıyoruz ? Direk kafama süreyimmi kesip, bicip, suyunu akıtıp ?

Günlük kaç âdet saç dökülüyor ortalama
Çok sık değişiyor. Örneğin banyoda sacımı yıkarken her elimi attığımda 2 ile 4 arası tel gelebiliyor ve tellerin ucunda o kök gibi olan ufak yuvarlak şeylerden var. Yani dökülüyorlar. Duş'da değilde kuruyken rastgele bir anda bazen hiç gelmiyorken, çekip zorlamama rahmen bazense kuru ve yıkamanın üzerinden 1 gün geçmişken elimi bi atıyorum 4 dal gelmiş. Çok dengesiz dökülüyorlar. Ortalaması 50-100'müş bildiğim kadarıyla,benim saçım bu rakamdan fazla dökülüyordur.

1 Senedir fitness'la uğraşıp kendime iyi bakıyorum. Sigaram vardı, bıraktım. Çikolata vs tüketimini %70 düşürdüm diyebilirim. Öyle abuk subuk fazla fazla'da yemem kalori hesabına göre herşey.Daha ne yapabilirim bilmiyorum bazı saç dökülmesine karşıt şampuanlar kullandım (Head&Shoulders, Pharmacy gibi) ama işe yaramadılar ya da düzgün kullanamadım. O yüzden işin direk kaynağına inmek istedim.

Bioblas markasının ürünlerini deneyebilir misiniz? Ben de genel olarak işe yarıyordu.

Bu arada yazmayı unuttum benim beslenmem %99 Sağlıklı şeklinde, 3-4 Yıldır da sporla haşır neşirim. (3 Yıl Basketbol, 1, 1-5 Yıl Fitness) ama benim bile dökülüyor, kan testi yaptırdım hormonal hiç bir sıkıntım yok. Organlarım çok sağlıklı tertemiz. Genetik olarak da aile de kimse kel değil. 2-4 Tel geliyorsa dediğin gibi çok normal gün de 50-100 Gidiyor zaten bunlar olan şeyler. Ben anormal bir şekilde dökülüyor zannettim senin saçı.

Biraz uzun sürebilir yanlız, Cumartesi günü kan vereceğim çünkü ama daha erken birşeyler olursa onlarıda mutlaka bildireceğim.

Ama şimdi sarımsakta 😕 Peki nasıl kullanıyoruz ? Direk kafama süreyimmi kesip, bicip, suyunu akıtıp ?
Yok sürmüyosunuz direk günde 1 diş yiyorsunuz. Ama uygulamadan önce konuyla ilgili bilgi edinseniz sizin için daha iyi olur.

Ve lütfen kafana kimyasal sürme ben saç şampuanlarını bile 4 Günde 1 kullanıyorum saçım çok kirlenmedikçe dişlerimi macun kullanmadan fırçalıyorum ve dişlerim insanların çoğundan beyaz (dişlerin doğal rengi açık sarıdır zaten) Vücuduna kimyasal sürmemeye çalış. Başım ağrıyınca minoset, ilaç falan hiçbir şey kullanmıyorum.

Sağlıklı beslenip gerisini vücuduna bırakınca o her şeyi hallediyor. :)

Bu arada yazmayı unuttum benim beslenmem %99 Sağlıklı şeklinde, 3-4 Yıldır da sporla haşır neşirim. (3 Yıl Basketbol, 1, 1-5 Yıl Fitness) ama benim bile dökülüyor, kan testi yaptırdım hormonal hiç bir sıkıntım yok. Organlarım çok sağlıklı tertemiz. Genetik olarak da aile de kimse kel değil. 2-4 Tel geliyorsa dediğin gibi çok normal gün de 50-100 Gidiyor zaten bunlar olan şeyler. Ben anormal bir şekilde dökülüyor zannettim senin saçı.
Son zamanlarda araları baya açıldı ve eskiden böyle değildi. Gün içinde elimli pek çok kez saçıma atarım. Ve her atttığımda en az 2 tel geliyor. Hoş bir durum değil elbette. Ama genetik bile olsa bi kontrole gitmekte fayda var diye düşünüyorum.
Yok sürmüyosunuz direk günde 1 diş yiyorsunuz. Ama uygulamadan önce konuyla ilgili bilgi edinseniz sizin için daha iyi olur.
Teşekkürler kontrol edeceğim.
Bioblas markasının ürünlerini deneyebilir misiniz? Ben de genel olarak işe yarıyordu.
Bir doktora göründükten sonra o tür şampuanları uygulamayı düşünüyorum ama şimdilik kullanmayacağım. Teşekkürler sizede.
Ve lütfen kafana kimyasal sürme ben saç şampuanlarını bile 4 Günde 1 kullanıyorum saçım çok kirlenmedikçe dişlerimi macun kullanmadan fırçalıyorum ve dişlerim insanların çoğundan beyaz (dişlerin doğal rengi açık sarıdır zaten) Vücuduna kimyasal sürmemeye çalış. Başım ağrıyınca minoset, ilaç falan hiçbir şey kullanmıyorum.

Sağlıklı beslenip gerisini vücuduna bırakınca o her şeyi hallediyor. :)
Baş ağırısı ben şınav çekince geciyor nedense, o yüzden ona bende ilaç kullanmıyorum. Dişlerim içinse beyazlatıcı etkililerden değilde diş eti için sağlıklı olanları kullanmak daha mantıklı geliyor.

Erkek tipi sac dokulmesi varsa ne kadar saglikli beslenirsen beslen saclarin dokulur. Tamamen genetik. Gunluk dokulme miktari cok bir sey ifade etmez eger 300 400 tane dokulmuyor ise. D vit, folik asit, demir eksikligi vs sac dokulmesi yapabilir ama kel kalmazsin eksiklik gecince dokulme de gecer.Şakaklarin ve tepenin acilip acilmadigini kontrol et erkek tipi dokulme oyle anlasilir eger acilma yoksa takma kafana. Şampuanlara da para harcama bosuna saci ve deriyi temizlesin yeter mumkunse fazla kimyasal icermese daha iyi olur. Eger genetik dokulmen varsa şampuanlar, sarimsak, bitkisel yaglar vs. hic bir ise yaramaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı