Saç dökülmesi ne kadar normal?

Widowmakerx

Hectopat
Daha fazla  
Benim bazen 2-3 tane bazen hiç gelmiyor ama böyle yapa yapa günde en az 20 tel saçım dökülüyor. normali mi bu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla 23'ü doldurdum, son aylarda seyrekleştiğini fark ettim. Baba da kel zaten çok şaşırtmadı. Sendeki de genetiktir muhtemelen.

Saçını aşırı sıcak suyla yıkama, fön makinesiyle uzun süre uğraşma. Onun haricinde şu serumlardan deneyebilirsin ama ben pek faydasını görmedim.

Valla 23'ü doldurdum, son aylarda seyrekleştiğini fark ettim. Baba da kel zaten çok şaşırtmadı. Sendeki de genetiktir muhtemelen.

Saçını aşırı sıcak suyla yıkama, fön makinesiyle uzun süre uğraşma. Onun haricinde şu serumlardan deneyebilirsin ama ben pek faydasını görmedim.
Ne kadar saçın dökülüyor mesela elini saçına götürüp çektiğinde filan yada banyo yaptığında

Şöyle bir oynadım, 4 tel geldi. Stresli dönemlerde 15-20 tane geldiğini biliyorum.

Kanka benimki genetikmi bilmiyorum ama baba tarafında kel yok herkesin saçı var bir ben kel olursam kafayı yerim vallahi tipimde baba tarafini çekmiş babama benim yaşımda saçın dokuluyor muydu diye sorduğumda benimki kadar dokulmedigini ama az da olsa döküldüğünü söyledi annemde normal diyor bilemiyorum vallahi.

Saçta açılma seyrekleşme yoksa endişelenmene gerek yok bence. Dediğim gibi aşırı sıcaktan ve stresten uzak dur, iki üç ayda bir fotoğraf çekerek karşılaştır. Değişiklik yoksa problem de yok.

Arkadaşların dediği gibi saç zaten biyolojik yapısı gereği belli bir döngü halinde dökülüp yeniden çıkıyor. Belki sende bu döngü daha hızlıdır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı