Saç dökülmesi normal mi?

bulentt12

Yoctopat
Daha fazla  
Mehrabalar yaşım 14 bu sene 15'e gireceğim saçımın döküldüğünü düşünüyorum. Elimle sacimi arkaya taradigimda elimde en az bir 3-2 tel oluyor gunde en az 20-30 tel düşüyor. Annemle babam normal bir şey olduğunu saçın kendisini yeniledigini soyluyor sizin bu konu hakkında fikriniz nedir acaba sacim ortadan kellik olmus biraz.

Dosya Ekleri

• IMG_20241006_150245.jpg
    IMG_20241006_150245.jpg
    209,2 KB · Görüntüleme: 116
Ailende amca ya da dayılarında kel olan varsa genetik olabilir. Eğer genetikse o 2-3 tel ileride 10 tel olur. Ama büyük oranda yavaşlatmak için finasterid ilaçları var.

Günde 150 tel kadar dökülmesi normal. Saç geninin büyük bir kısmı anne tarafındaki erkeklerden aktarılır. O taraflarda kel olan varsa dökülme ihtimali de artıyor. Ancak ben yine de 14 yaşında bu kadar erken başlayacağını sanmıyorum. Kuruntu yapıyor olabilirsin, kısaca stres veya bakımsızlık.
Hocam annemlerde kel olan yok babamlarda da asiri jole kullanimi falan ama amcalarimin hepsinde sac var. Babamda da ayni annemlerde de

Ailende amca ya da dayılarında kel olan varsa genetik olabilir. Eğer genetikse o 2-3 tel ileride 10 tel olur. Ama büyük oranda yavaşlatmak için finasterid ilaçları var.
Hocam amcalarimin hepsinin saçı var dayimlarda da. Yani sulalede kel olan cok az kişi var kel degilde saçı var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mehrabalar yaşım 14 bu sene 15'e gireceğim saçımın döküldüğünü düşünüyorum. Elimle sacimi arkaya taradigimda elimde en az bir 3-2 tel oluyor gunde en az 20-30 tel düşüyor. Annemle babam normal bir şey olduğunu saçın kendisini yeniledigini soyluyor sizin bu konu hakkında fikriniz nedir acaba sacim ortadan kellik olmus biraz.
Eczaneden kükürtlü sabun al onunla başını yıka bir dakika sabunlu masaj yap, çok iyi sabundur ciddi faydalı.

Bir oneriniz var midir acaba saçımın hiç dokulmesini istemiyorum.

Hocam, saçımız seninle bayağı benziyor. İlk olarak, arkadaşların söylediği gibi günde 100-150 tel saç dökülmesi normaldir çünkü her saç kökünün insandan insana değişen şekilde 4-7 yıl ömrü vardır. Ayrıca şampuanla yıkamadığın gün dökülen saçlar genelde saçında kalır, eğer saçın hafif uzunsa yıkadığında kellik varmış gibi bir görüntü oluşturabilir. Sana önerim, güzel bir şampuan ve saç kremi al; sülfat, paraben, sls içermeyen, Yves Rocher gibi bir markadan. Saç kremi kullanmak oldukça önemli. Saç çizgini atabilirsen, daha detaylı yardımcı olabilirim.
Yves Rocher

Son düzenleme:
Hocam, saçımız seninle bayağı benziyor. İlk olarak, arkadaşlarının söylediği gibi günde 100-150 tel saç dökülmesi normaldir çünkü her saç kökünün insandan insana değişen şekilde 4-7 yıl ömrü vardır. Ayrıca şampuanla yıkamadığın gün dökülen saçlar genelde saçında kalır, eğer saçın hafif uzunsa yıkadığında kellik varmış gibi bir görüntü oluşturabilir. Sana önerim, güzel bir şampuan ve saç kremi al; sülfat, paraben, sls içermeyen, Yves Rocher gibi bir markadan. Saç kremi kullanmak oldukça önemli. Saç çizgini atabilirsen, daha detaylı yardımcı olabilirim.
Yves Rocher
Tabii ki hocam.

Hocam, saçımız seninle bayağı benziyor. İlk olarak, arkadaşlarının söylediği gibi günde 100-150 tel saç dökülmesi normaldir çünkü her saç kökünün insandan insana değişen şekilde 4-7 yıl ömrü vardır. Ayrıca şampuanla yıkamadığın gün dökülen saçlar genelde saçında kalır, eğer saçın hafif uzunsa yıkadığında kellik varmış gibi bir görüntü oluşturabilir. Sana önerim, güzel bir şampuan ve saç kremi al; sülfat, paraben, sls içermeyen, Yves Rocher gibi bir markadan. Saç kremi kullanmak oldukça önemli. Saç çizgini atabilirsen, daha detaylı yardımcı olabilirim.
Yves Rocher
Sunucu hatasi var diyor atamıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı