Saç dökülmesi

Yer
Kastamonu
Arkadaşlar iyi günler öncelikle,
Babamın geni gayet sağlam, hala saçı çıkıyor abimde öyle. Arkadaşlar normalde eskiden saçımı çıktıktan sonra sıcak hava ile kurutuyordum ve kırışıklık ve kırılmaya sebep oluyordu. Bende saç şeklimi değiştirdim 3 aydır, saçıma kayısı yağı sürüyorum duştan sonra 1 çay kaşığı kadar. İyice ovalıyorum saçı hem duştan yeni çıkmış gibi gür ve parlak yapıyor hem de mantar kepek oluşumunu önlüyormuş. Bugün duştan çıktıktan sonra ıslakken ince fırçalı bir tarakla. Tarağın resmi alttadır.

Ekran Alıntısı.PNG

Arkadaşlar elime 5-6 tel geldi çok korktum... Benim saçım çok fazla ve gür. Öyle dökülecek tarzda bir saç değil, gayet hızlı uzuyor. Saçımı güzel bir şekilde uzattığımda oldu.

5-6 tel saçtan bir şey olmaz. Ucuz şampuan kullanma. Paraben ve SLS'siz şampuanlardan kullan.(Ben Ashley JOY kepek-dökülme karşıtı erkek şampuanını beğeniyorum mesela) Bence kafana göre yağ kullanma. Saç-deri analizi yaptır ona göre uzman tavsiyesinde güvenilir ürünler kullan. Saç derinin akışını bozabilirsin. Genetiğin sağlamsa bir şey olmaz. Genetiğinde dökülme varsa er yada geç dökülür. Önemli olan bu süreyi uzatmak. 40 yaşında kel kalmak var 60 yaşında kalmak var.

Hocam kayısı yağı sürmeyi bırakmamı mı söylüyorsunuz?
Bir saç uzmanına danışın diyorum. Kafa derinizi analiz ettirip ona göre kullanın. Eğer öyle bir durumunuz yoksa kendiniz bir süre daha gözlemleyin. Dökülme artar ve kaşıntı, kuruntu, kepek gibi şeyler başlarsa bence bırakın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı