Saç dökülmesinin belirli bir yaşı var mı?

xCheesy99

Decipat
Makaleler
2
Yer
Sweet Home Alabama
Genetik genlerimde baba tarafımın yan, arka saçları var üstte de var biraz ama şakaklar ve tepe çok açık. Babam, amcam, dayılarım, dedem falan tamamen kel :D Anne tarafında bir sıkıntı yok. Annemin babası, dayılarım, dedem falan saçları gür fakat beyaz renkte. Benim takıntı ettiğim konu saç dökülmesi olacaksa ki bana göre olacak çünkü kaşlarım çok kalın. Daha 14 yaşından sakalım çıkıyor neredeyse yani hormonel özelliklerimi baba tarafından çektim diyebilirim. Saç rengim, saç tipim falan anneme çok benziyor ve annemin tarafına ama yine burada önemli rolü genler oynuyor. Kendimden bahsedecek olursam saçlarımı her gün 1 baş şampuan koyarım. Gün içinde wax sürerim fakat mutlaka yıkarım saçımı. Kozmetik ürünler kullanmıyorum. Arada argan yağı sürerim. Dökülme olmuyor daha çünkü yaşım genç. Saçım dökülecekse en az 30 yaşında dökülsün istiyorum ya :D Gençliğim heba olmasın. Bunu takıntı ettim. Yoksa kellik falan sorun değil, Johnny abim gibi olurum. Bu kellik ile açtığım 3. konu sanırım ama burada daha çok kellik yaşı var mı? Onu merak ediyorum. Yani 20 yaşında senin saçın kesin dökülür diyebilir miyiz? Babamın saçları 32 yaşında dökülmeye başlamış.

download.jpg

Bu şekilde olacaksa bırak dökülsün :D.

Onları yapınca saç kel olmadan önceki gibi iyi oluyor mu?

Ekim yaptırıp iyi sonuç alanlar var. Orijinali gibi olmaz ama kel de olmazsın. Ekim sıklığı senin ense bölgenin gürlüğü ile alakalı. Ne kadar çok kök ekilirse o kadar yoğun saçın olur. Ektirmeden önce PRP yaptırmanı tavsiye ederim. Saçların iyi bir şekilde beslenir ve dökülme belki durur ya da kesin olarak yavaşlar. Günümüzde kellik kader değil. Canını sıkma boş yere.

Öncelikle saçına ne kadar az kozmetik sürersen o kadar iyi olur. Hiç sürmemen tavsiyemdir. Süreceksen de ayda yılda bir. Bunun haricinde genetiğin zayıf olabilir. Baban ve dayın daha çok önemli oluyor genelde.

Yapılacak şeylerin var. Her erkek androjen dökülme yaşıyor. Kimisi daha erken kimisi daha geç, kimisi hızlıca kimisi de yavaşça yaşıyor. Hedef dökülmeyi yavaşlatmak ve geciktirmek. Bunun için hormon ilaçları var ama yaşın daha çocuk, kullanmamalısın. Bunun dışında biotin desteği alıp saçına takviye yapabilirsin. B vitaminleri, çinko, D vitamini gibi değerlerin yetersiz olmasın. Takviye edici gıda öneririm, buna ek olarak dengeli beslenip düzenli uyku uyumalısın. Stresi de azaltmalısın. Buradan söyleyebileceklerim bu ve benzerleri. 17-18 yaşına falan geldiğinde daha belirgin olur her şey. Veya rahat etmek istiyorsan dermatolojiye gidip dökülme için önlem alabilirsin. Ama dediğim gibi yaşın küçük. 17-18 yaşında bu konuyu tekrar aç :) O zaman duruma göre bir daha değerlendirelim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı