Saç rengi doğal olarak nasıl açılır?

615069

Decapat
Mevcut saç rengim siyah. Hoşuma gitmiyor. Doğal olarak nasıl açabilirim? Doğal olarak açılmıyorsa açıcı kullanmanın saça zararlı etkisi var mi?

Mevcut saç rengim siyah. Hoşuma gitmiyor. Doğal olarak nasıl açabilirim? Doğal olarak açılmıyorsa açıcı kullanmanın saça zararlı etkisi var mi?

Benimki de siyahtı denize ya da güneşte durunca koyu kumrala döndü ve artık siyah olmuyor.

Van golune girebilirsin :) Acici saca zararlidir dokulme yapar. Sac tellerin kirilir, zayiflar.
Hocam van golune gitmemin imkansiz oldugunu soyleyebilirim.

Benimki de siyahtı denize ya da güneşte durunca koyu kumrala döndü ve artık siyah olmuyor.
Ben de denedim ama ise yaramadi.

Saç açılması derken kahveye dönse de olur. Bal sürme olayı işe yarıyor mu?

Hocam Van golune gitmemin imkansiz oldugunu soyleyebilirim.

Ben de denedim ama ise yaramadi.

Saç açılması derken kahveye dönse de olur. Bal sürme olayı işe yarıyor mu?

Sahilde saçlarına limon sürüp güneşlenenler vardı belki işe yarar. Ama galiba o kumrallarda işe yarıyor sizde işe yarar mı bilemiyorum. Ama bende yaramıştı küçükken.

Son düzenleme:
Limonlu Hayaller, Sararmış Pişmanlıklar
Ben 13 yaşındaydım. Bir yaz saçlarımı doğal yolla açmaya çalıştım ve hayatımın hatasını yaptım. Anlatayım.

Her şey kuzenim Arda’nın saçlarıyla başladı. Onun saçları güneşte hafif sararmıştı ve çok havalı görünüyordu. Ona nasıl yaptığını sordum.

“Limon suyunu saçına sürüyorsun, sonra güneşte bekliyorsun. Birkaç güne açılıyor,” dedi kendinden emin bir şekilde.

Bana mantıklı geldi. Hem doğal hem kolay. İnternette de araştırdım, gerçekten işe yarıyordu. Hemen denemeye karar verdim.

Deney Başlıyor

Bir sabah mutfaktan bir limon aldım, ikiye kestim, suyunu saçlarıma sıktım. Aynanın karşısına geçip kendime baktım. Şimdilik hiçbir fark yoktu ama sabırlı olmalıydım. Hemen çatıya çıktım ve güneşin altında beklemeye başladım.

İlk gün bir değişiklik olmadı. “Belki daha fazlasını sürmem lazım,” dedim kendi kendime. Ertesi gün daha fazla limon sıktım. Üçüncü gün işi biraz daha büyüttüm, limon suyuna biraz oksijenli su ekledim. Artık etkisini kesin görecektim!

Sonuç: Felaket!

Bir hafta geçti. Aynaya baktığımda kalbim yerinden çıkacak gibi oldu. Saçlarım güzel bir sarıya dönmemişti. Yamalar halinde turuncu olmuş, bazı yerler soluk, bazı yerler parlaktı. Üstelik saçlarım kupkuruydu! Dokunduğumda gıcırdıyordu.

Annem fark ettiğinde gözleri fal taşı gibi açıldı.

“Can! Saçların ne hale gelmiş böyle?”

“Şey… doğal yolla açmaya çalıştım,” dedim kısık bir sesle.

Annem derin bir nefes aldı, saçlarıma dokundu ve başını iki yana salladı. “Oğlum, saçların yanmış resmen! Hemen kuaföre gidiyoruz.”

Havalı Olmak mı? Asla!

Kuaför saçlarıma bakıp başını salladı. “Çok yıpranmış. Kesmezsek düzelmesi zor.”

“Kesmek mi?” diye gözlerimi büyüttüm. Uzun uğraşlar sonunda uzattığım saçlarımı kestirmek istemiyordum. Ama başka çare yoktu. Makas kesmeye başladı, her tutam saç yere düştüğünde içimden bir şeyler de gidiyordu sanki.

Eve dönünce Arda’ya mesaj attım: “Havalı olacağım diye rezil oldum.”

Cevap olarak sadece kahkaha attı ve “Geçmiş olsun dostum! Ama bak, doğal denedim diyebilirsin. Efsane bir anın oldu!” yazdı.

Aynaya tekrar baktım. Kısa saçlarımla yepyeni bir ben vardım karşımda. Bir daha internette gördüğüm her şeye inanmamaya karar verdim. Siz siz olun saçlarınızı açmayın...

limonlu hayaller, sararmış pişmanlıklar
Ben 13 yaşındaydım. Bir yaz saçlarımı doğal yolla açmaya çalıştım ve hayatımın hatasını yaptım. Anlatayım.

Her şey kuzenim Arda'nın saçlarıyla başladı. Onun saçları güneşte hafif sararmıştı ve çok havalı görünüyordu. Ona nasıl yaptığını sordum.

“Limon suyunu saçına sürüyorsun, sonra güneşte bekliyorsun. Birkaç güne açılıyor,” dedi kendinden emin bir şekilde.

Bana mantıklı geldi. Hem doğal hem kolay. İnternette de araştırdım, gerçekten işe yarıyordu. Hemen denemeye karar verdim.

deney başlıyor

Bir sabah mutfaktan bir limon aldım, ikiye kestim, suyunu saçlarıma sıktım. Aynanın karşısına geçip kendime baktım. Şimdilik hiçbir fark yoktu ama sabırlı olmalıydım. Hemen çatıya çıktım ve güneşin altında beklemeye başladım.

İlk gün bir değişiklik olmadı. “belki daha fazlasını sürmem lazım,” dedim kendi kendime. Ertesi gün daha fazla limon sıktım. Üçüncü gün işi biraz daha büyüttüm, limon suyuna biraz oksijenli su ekledim. Artık etkisini kesin görecektim!

sonuç: Felaket!

Bir hafta geçti. Aynaya baktığımda kalbim yerinden çıkacak gibi oldu. Saçlarım güzel bir sarıya dönmemişti. Yamalar halinde turuncu olmuş, bazı yerler soluk, bazı yerler parlaktı. Üstelik saçlarım kupkuruydu! Dokunduğumda gıcırdıyordu.

Annem fark ettiğinde gözleri fal taşı gibi açıldı.

“Can! Saçların ne hale gelmiş böyle?”

“Şey… doğal yolla açmaya çalıştım,” dedim kısık bir sesle.

Annem derin bir nefes aldı, saçlarıma dokundu ve başını iki yana salladı. “oğlum, saçların yanmış resmen! Hemen kuaföre gidiyoruz.”

havalı olmak mı? Asla!

Kuaför saçlarıma bakıp başını salladı. “çok yıpranmış. Kesmezsek düzelmesi zor.”

“Kesmek mi?” diye gözlerimi büyüttüm. Uzun uğraşlar sonunda uzattığım saçlarımı kestirmek istemiyordum. Ama başka çare yoktu. Makas kesmeye başladı, her tutam saç yere düştüğünde içimden bir şeyler de gidiyordu sanki.

Eve dönünce Arda'ya mesaj attım: “havalı olacağım diye rezil oldum.”

Cevap olarak sadece kahkaha attı ve “geçmiş olsun dostum! Ama bak, doğal denedim diyebilirsin. Efsane bir anın oldu!” yazdı.

Aynaya tekrar baktım. Kısa saçlarımla yepyeni bir ben vardım karşımda. Bir daha internette gördüğüm her şeye inanmamaya karar verdim. Siz siz olun saçlarınızı açmayın...

Hocam burada hata sizde tamamen. Limon saçı kurutur iyi araştırmamışsınız. Benim bütün ailem kuaför ve küçükken bana da sürmüşler. Saçı kurutur diye de hemen duşa sokup bolca nemlendirici sürmüşler. Eğer turuncu olursa da mor şampuan kullanın. Limona da bal ya da papatya çayı ekleyebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı