Daha saçmasını görene kadar en saçma yorumu bu olarak kabul ediyorum.
İnsan bu zamana kadar homoerectus gibi pek çok formdan geçti baştan başla anlarsın insanın neden kıllarının köreldiği belisizdir ama bu kanı kimileri tarafından savunulur.
İnsanın şempanze ile son ortak atası australopithecistur bu türün beyni oldukça küçüktü ve aşırı kıllıydı çünkü beyin az enerji harcıyor yani az yağ tüketiyor bu da kılların uzamasını sağlıyor kıl keratin yapılıdır ve yağlarla beslenir fakat homohabilise evrimleşen insan daha güçlü daha sinirlı ve hiç olmadığı kadar aç çünkü Etiyopya'da dağların yükselmesi ile Etiyopya çölleşiyor ve insan artık yemek bulmakta zorlanıyor ve alet yapmayı ögreniyor bu beynin mutasya uğradığı bir dönemdir ve beyin iyice büyür ve daha fazla enerjiye muhtaç kalır. Bu yüzden vücutlar daha az yağ depolar ve beyine aktarır haliyle kıllar zayıflamaya başlar. Homohabilisten sonra insan homoerectusa evrimleşir. Artık insan başarılı bir avcıdır ve sürekli koşmaktadır kıllar vücut ısımızı arttırdığı için ter birikir ve oluşan tuz yağ dengesini zamanla bozarak kılları zayıflatır ve yerini ter bezleri alır. Kuzenimiz olan neanderteller neden yağlı ama kıllı değil dersen buzdandır neandertellein yaşadığı yerlek soğuk iklime sahip yerlerdi ve buz yağ dengesini bozuyor çünkü ter bezlerimiz vardı ki buz epitasyonu vardır. Şimdi diyeveksin bunları ben ne yapacağım sen saçını uzatarak çok fazla yağ tükenmesien sebep oluyorsun sadece bu değil aynı zaman terin birikmesine ve saçların saç köklerini çekerek kıl köklerine zarar veriyor insan ne kadar enerji harcarsa o kadar hızlı yaşlanır 40-45 yaşında saçlarınız azda olsun olmasını istiyorsanız senede birkaç kere usturaya vurup uzatabilirsin.
Genetik mühendisliği okuyorum.
Genetik mühendisliğinin alakasını açıklarsan sevinirim. Hani siz genomu değiştiryorsunuz ya hatta bu bir yöntem.
Son düzenleyen: Moderatör: