Saçımı sıfıra vursam daha dalgalı olur mu?

FURY_7

Hectopat
15 yıldır saçımı düz sanıyordum. Bu sene saçımı uzatma kararı alınca saçımın aslında dalgalı olduğunu öğrendim.
Saçım ince telli ama sık. Şimdi sorum şu:
*Saçımı sıfıra vursam daha dalgalı bir şekilde uzar mı? (Saçım kısa iken dalgalı bir biçim alır mı?)
*Saçımı sıfıra vursam saç tellerim daha kalın çıkabilir mi, eğer daha kalın çıkarsa dalgalı olmasını engeller mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Saçının yapısını sıfıra vurarak değiştiremezsin. Saç yapın düz ise dalgalı yapamazsın, dalgalı ise düz yapamazsın. Saç yapısı genetikle alakalı. Anca düzleştirici, fön makinesi veya özel kremlerle falan düz veya dalgalı falan yapabilirsin ama olduğu gibi bırakarak saçın yapısını değiştirmen mümkün değil.

2. sorun hakkında bilgim yok.

*Saçımı sıfıra vursam daha dalgalı bir şekilde uzar mı? (Saçım kısa iken dalgalı bir biçim alır mı?)
Öyle bir şey olmaz, saç yapısı ile alakalı; benimki dalgalı, 30cm iken 0 yaptım, şuan ~16cm ve hala dalgalı.
*Saçımı sıfıra vursam saç tellerim daha kalın çıkabilir mi, eğer daha kalın çıkarsa dalgalı olmasını engeller mi?
Kökü aynı, saçı sıfıra vurmak bir şey değiştirmez.

Saçının yapısını sıfıra vurarak değiştiremezsin. Saç yapın düz ise dalgalı yapamazsın, dalgalı ise düz yapamazsın. Saç yapısı genetikle alakalı. Anca düzleştirici, fön makinesi veya özel kremlerle falan düz veya dalgalı falan yapabilirsin ama olduğu gibi bırakarak saçın yapısını değiştirmen mümkün değil.

2. sorun hakkında bilgim yok.
Saçımın genetiğini değiştiremiyeceğimi bende biliyorum. Sadece daha gür çıkar muhabbetinden daha dalgalı olmasını mümkün mü onu merak ediyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı