Saçın dökülme hızı normal mi?

Saçların uzun olduğundan bu dediğin gibi oluyordur çünkü saç kısayken dökülmenin daha az fark edilme sebebi de hemen hemen bu, gözükmüyor dökülsede:) Sen bariz bir seyrekleşme fark etmediysen veya çizgilerde geriye gitme durumu yoksa kafana takma uzatıp keyfine bak.

Ben lise bittiğinde maymun gibi geziyordum, omzuma kadar uzatıp uzatıp kestiriyordum. Saçları kısalttırmaya gidince berber, bu nasıl saç deyip fazla para isterim senden diye dalga geçiyordu. Şimdi ise yarısı yok kafamda.

Ah be hocam! İki duyguyu bir arada hissettirdiniz bana.:):(

Saçındaki dökülme çok normal çünkü saçın uzun. Benim senelerdir dökülüyor öyle büyük bir açılma da yok ama elimi attığımda 10-15 tel saç geliyor keza duşta da 2-3 katı. Bu arada yaş kaçtı?
Senin yaş kaç dostum?

Genetik bir durum. Bende uzattığımda çok fazla dökülüyordu. 7-8 tel dökülüyor olarak görünüyor ama saçlar açılıyor. Daha sonrasında hiç geri dönüş şansı olmaz. Sizin içinde en doğrusu kısa modellerle kullanmak.
Saçın uzunluğu, kısalığı ile saç dökülmesinin alakası yoktur, kısayken de aynı oranda dökülür sadece teller küçük oldugundan farketmek zor olur.

Uzun saçlar da gayet normal. Saç uzatmanın yan etkileri gerekli bakımı yapmamaktır sonuç olarak saç dökülmesi çok hızlanır buna bağlı olarak sebum üretimi arttığından saç daha fazla yıkanmaya ihtiyaç duyar bu durumda saç derisinin kimyasını bozar. Saçların uzun ve uzunluğundan dolayı hasar görmesi çok olası yani yıkarken ve kurularken saçın hasar görür bu da saç dökümünü hızlandıran bir diğer faktördür sana önerim saçına gereken bakımları yaptır ve saçına nazik davran ya da kestir.
Hocam bahsettiğiniz saç bakımları nelerdir bir erkek saçına nasıl bir bakım yapabilir?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı