Saçları her yıkadığımızda şampuan kullanmak yararlı mı?

Hocam bunlar saçı sertleştirmez mi? Benim saçım çok yumuşaktır bunu sürsem çok sertleşir diye düşünüyorum.

Onun yerine de bunu öneririm gimdes zararlı ve helalliği şüpheli hiçbir kimyasala izin vermez.

Hocam bunlar saçı sertleştirmez mi? Benim saçım çok yumuşaktır bunu sürsem çok sertleşir diye düşünüyorum.

Evet sertleştiriyor ama işte doğal yani dökmüyor ve güçlü tuutyor. İşte o saçı yumuşatan şampuanlar içindeki gereksiz kimyasallar yüzünden.

Paylaşmayı unutmuşum bakın bu paylaştığım sabunun içeriği, bir de o şampuanlarla karşılaştırın ne kadar gereksiz kimyasal var değil mi? Bu da gayet iyi köpürüyor denediğiniz de göreceksiniz. Saçınıza sürün köpürtün gözünüzü kapatarak yüzünüze de sürün ( saf zeytinyağı olduğu için yakıyor) sürdükten sonra yıkamadan önce açabilirsiniz öyle yakmıyor yıkarken kapatırsınız. Kokusu da harika.

O da aynı bir ton kimyasal hiçbirine gerek yok ki. İşte içeriği o şampuanın sls ve sodyum benzoar onda da var.

içindekiler​

Aqua, sodium laureth sulfate, cocamidopropyl betaine, sodium chloride, parfum, sodium benzoate, menthol, dimethiconol, piroctone olamine, citric acid, carbomer, dimethicone, guar hydroxypropyltrimonium chloride, sodium hydroxide, mica, helianthus annuus (sunflower) seed oil, disodium edta, acrylamidopropyltrimonium Chloride/Acrylamide copolymer, glycerin, tea-dodecylbenzenesulfonate, tea-sulfate, glycine, niacinamide, laureth-23, poloxamer 407, ppg-9, phenoxyethanol, laureth-4, peg-4, taurine, xanthan gum, benzyl alcohol, benzyl salicylate, limonene, linalool, cı 42090, CL 77891.

Copolymer mesela düşünün bir plastiğin ne işi var şampuanda.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-08-10 saat 19.45.10_d115010b.jpg
    116,1 KB · Görüntüleme: 26
  • WhatsApp Görsel 2024-08-10 saat 19.49.10_ab29b2c5.jpg
    95 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:

Tüm İçindekiler kısmı yok aslında bu yüzden de değiştirmek istiyorum ama öneri alırsam daha iyi olur demiştim ki öyle de oldu teşekkür ederim ayrıca öneri için

Sebamed'te eczaneler de satılıyor bir ara almıştım da nedense burakmıştım olmazsa yine başlarım teşekkür ederim bu arada sağlam ve bulunması kolay bir öneri

Vallah hocam içindekiler kısmını tam bilmiyorum yani gidip Clear gibi şampuanları da alacak kadar üşengeç değilim ki bu Bioblas'ta da sıkıntı varmış ama Bioxcin acaba nasıl? Çünkü Bioxcin baya baya eczanelerde sürekli satılıldığını görüyorum ve ikisi de aynı laboratuarda üretiliyor.

Birde ağız çalkalama suyunu neden önerdiniz? Pardon hocam sorular karışmış bu arada bu da iyi oldu :d

Son düzenleme:
Çok hafif konudan sapacagim, benim saç kıvırcık ama mesela duş sonrası kuruyunca o kıvırcık tam anlamıyla sağlayamıyorum. Head&Shoulders kullanıyorum başka da bir şey yok var mı tavsiyesi olan?

Saç spreyi olabilir belki ya da benim yukarıda önerdiğim sabun. Kesin işe yarar diyemem ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…