Saçları her yıkadığımızda şampuan kullanmak yararlı mı?

Sabun her zaman daha doğaldır. Şu sabunu bir deneyin bana dua edeceksinz. Saf zeytinyağından yapılma sabun. Cildi beyazlatır, saçları sapasağlam yapar. Cildinizi yeni almış ayakkabı gibi gıcır gıcır yapacak. Yaranız varsa iyi gelecek. O şampuanın da içindekiler de ne var bir fotoğrafını atar mısınız sls sles alüminyum gliserin var mı?

Eki Görüntüle 2280490

Ben bu sabun sayesinde kafamdaki sedefi geçirdim. Yani eskisi gibi kaşınmıyor ve dökülmüyor en azından sıfıra vurabilsem bakacaktım aynada vuramadım.
Hocam bunlar saçı sertleştirmez mi? Benim saçım çok yumuşaktır bunu sürsem çok sertleşir diye düşünüyorum.

Gayet de pahalıta aldım ucuz değil ben külle yıkamaya başlayım saçımı en iyisi.
Kül bildiğin odun, talaş yanınca kalan toz yani bildiğimiz.

Ama ben kimyasalsız yapamam %100 kimyasalım.

Bunlar bile kimyasal.Eki Görüntüle 2280530

Önceden çekmiştim diş fırçası konudan bağımsız.

Onun yerine de bunu öneririm gimdes zararlı ve helalliği şüpheli hiçbir kimyasala izin vermez.

Hocam bunlar saçı sertleştirmez mi? Benim saçım çok yumuşaktır bunu sürsem çok sertleşir diye düşünüyorum.

Evet sertleştiriyor ama işte doğal yani dökmüyor ve güçlü tuutyor. İşte o saçı yumuşatan şampuanlar içindeki gereksiz kimyasallar yüzünden.

Paylaşmayı unutmuşum bakın bu paylaştığım sabunun içeriği, bir de o şampuanlarla karşılaştırın ne kadar gereksiz kimyasal var değil mi? Bu da gayet iyi köpürüyor denediğiniz de göreceksiniz. Saçınıza sürün köpürtün gözünüzü kapatarak yüzünüze de sürün ( saf zeytinyağı olduğu için yakıyor) sürdükten sonra yıkamadan önce açabilirsiniz öyle yakmıyor yıkarken kapatırsınız. Kokusu da harika.

@Yusuf dikecin silahı hocam clear cool Sport menthol nasıldır? Saçıma bunun dışında bir şey kullanmıyorum. Fönmüş, saç spreyi vs. hiç kullanmadım. Saçlarımdan memnunum. Bu şampuandan sonra dökülmeler azaldı gibi geliyor.

O da aynı bir ton kimyasal hiçbirine gerek yok ki. İşte içeriği o şampuanın sls ve sodyum benzoar onda da var.

içindekiler​

Aqua, sodium laureth sulfate, cocamidopropyl betaine, sodium chloride, parfum, sodium benzoate, menthol, dimethiconol, piroctone olamine, citric acid, carbomer, dimethicone, guar hydroxypropyltrimonium chloride, sodium hydroxide, mica, helianthus annuus (sunflower) seed oil, disodium edta, acrylamidopropyltrimonium Chloride/Acrylamide copolymer, glycerin, tea-dodecylbenzenesulfonate, tea-sulfate, glycine, niacinamide, laureth-23, poloxamer 407, ppg-9, phenoxyethanol, laureth-4, peg-4, taurine, xanthan gum, benzyl alcohol, benzyl salicylate, limonene, linalool, cı 42090, CL 77891.

Copolymer mesela düşünün bir plastiğin ne işi var şampuanda.
1723308955582.png

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-08-10 saat 19.45.10_d115010b.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-08-10 saat 19.45.10_d115010b.jpg
    116,1 KB · Görüntüleme: 26
  • WhatsApp Görsel 2024-08-10 saat 19.49.10_ab29b2c5.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-08-10 saat 19.49.10_ab29b2c5.jpg
    95 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Sabun her zaman daha doğaldır. Şu sabunu bir deneyin bana dua edeceksinz. Saf zeytinyağından yapılma sabun. Cildi beyazlatır, saçları sapasağlam yapar. Cildinizi yeni almış ayakkabı gibi gıcır gıcır yapacak. Yaranız varsa iyi gelecek. O şampuanın da içindekiler de ne var bir fotoğrafını atar mısınız sls sles alüminyum gliserin var mı?

Eki Görüntüle 2280490

Ben bu sabun sayesinde kafamdaki sedefi geçirdim. Yani eskisi gibi kaşınmıyor ve dökülmüyor en azından sıfıra vurabilsem bakacaktım aynada vuramadım.

WhatsApp Görsel 2024-08-10 saat 20.51.23_13bcc2db.jpg

WhatsApp Görsel 2024-08-10 saat 20.51.23_bb2d36b2.jpg

Tüm İçindekiler kısmı yok aslında bu yüzden de değiştirmek istiyorum ama öneri alırsam daha iyi olur demiştim ki öyle de oldu teşekkür ederim ayrıca öneri için

Sebamed'te eczaneler de satılıyor bir ara almıştım da nedense burakmıştım olmazsa yine başlarım teşekkür ederim bu arada sağlam ve bulunması kolay bir öneri

Sls sles yok mu? Hem gliserin varsa domuz yağı da olabilir.

Buldum bakın bu şampuanda sls var sls köpürtücü kimyasaldır ve zararlıdır. Gliserin de var gliserin bitkisel kaynaklı da olabilir hayvansal kaynaklı da olabilir. Ya domuz yağıysa, vegan belgesi yok gimdes belgesi yok.Eki Görüntüle 2280508
Vallah hocam içindekiler kısmını tam bilmiyorum yani gidip Clear gibi şampuanları da alacak kadar üşengeç değilim ki bu Bioblas'ta da sıkıntı varmış ama Bioxcin acaba nasıl? Çünkü Bioxcin baya baya eczanelerde sürekli satılıldığını görüyorum ve ikisi de aynı laboratuarda üretiliyor.

Onun yerine de bunu öneririm gimdes zararlı ve helalliği şüpheli hiçbir kimyasala izin vermez.

Evet sertleştiriyor ama işte doğal yani dökmüyor ve güçlü tuutyor. İşte o saçı yumuşatan şampuanlar içindeki gereksiz kimyasallar yüzünden.

Paylaşmayı unutmuşum bakın bu paylaştığım sabunun içeriği, bir de o şampuanlarla karşılaştırın ne kadar gereksiz kimyasal var değil mi? Bu da gayet iyi köpürüyor denediğiniz de göreceksiniz. Saçınıza sürün köpürtün gözünüzü kapatarak yüzünüze de sürün ( saf zeytinyağı olduğu için yakıyor) sürdükten sonra yıkamadan önce açabilirsiniz öyle yakmıyor yıkarken kapatırsınız. Kokusu da harika.

O da aynı bir ton kimyasal hiçbirine gerek yok ki. İşte içeriği o şampuanın sls ve sodyum benzoar onda da var.

içindekiler​

Aqua, sodium laureth sulfate, cocamidopropyl betaine, sodium chloride, parfum, sodium benzoate, menthol, dimethiconol, piroctone olamine, citric acid, carbomer, dimethicone, guar hydroxypropyltrimonium chloride, sodium hydroxide, mica, helianthus annuus (sunflower) seed oil, disodium edta, acrylamidopropyltrimonium Chloride/Acrylamide copolymer, glycerin, tea-dodecylbenzenesulfonate, tea-sulfate, glycine, niacinamide, laureth-23, poloxamer 407, ppg-9, phenoxyethanol, laureth-4, peg-4, taurine, xanthan gum, benzyl alcohol, benzyl salicylate, limonene, linalool, cı 42090, CL 77891.

Copolymer mesela düşünün bir plastiğin ne işi var şampuanda.
Eki Görüntüle 2280564
Birde ağız çalkalama suyunu neden önerdiniz? Pardon hocam sorular karışmış bu arada bu da iyi oldu :d

Son düzenleme:
Çok hafif konudan sapacagim, benim saç kıvırcık ama mesela duş sonrası kuruyunca o kıvırcık tam anlamıyla sağlayamıyorum. Head&Shoulders kullanıyorum başka da bir şey yok var mı tavsiyesi olan?

Saçımin hafif nemli kalmasını istiyorum ama bunu kremle mi sağlamalıyım ya da başka şekilde mi? Saçı kuruyunca hem kabarıyor hem da kıvırcıklik azalıyor o da çirkin yapıyor bazı yerler dalgalı bazı yerler kıvırcık gibi.

Saç spreyi olabilir belki ya da benim yukarıda önerdiğim sabun. Kesin işe yarar diyemem ama.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı