Saçtaki çok fazla kaşıntı neden olur?

SenpaiKangal

Picopat
Katılım
27 Temmuz 2023
Mesajlar
577
Selam arkadaşlar, saçlarımda son 1 yılda çok fazla kaşıntı var öyle böyle değil bildiğiniz saç derimi yırtasım geliyor. Bununla birlikte kızarıklık oluyor tabii üstüne bir de kaşınan bölgelerde dökülme var saçlarım gitgide dökülüyor okulda dalga geçiliyor kel, kel kalacaksın gibi sözler insan bazen kafasına takmıyor ama zoruna gidiyor. Çoğu arkadaşlarımın saçları normal.

Doktora gidiyorum benimle dalga geçer gibi evet dökülmüş diyor bir losyon ve konazol şampuan verdi, düzenli kullandım 2 ay, hiçbir değişiklik yok hatta daha kötü oldu. Ailemde keller var ama çoğunun 50'den sonra dökülmüş. Normal dökülse bende tamamım ama bu kaşıntı çok rahatsız ediyor. Bu durumu yaşayan ya da yakınında yaşadığını gören dostlar var mı? Doktorlardan çare bulamadım.
20240417_221624.jpg
 
Fotoğraftan bir şey anlamadım ve net bir şey söylemek zor. Fotoğraftan bağımsız olarak konuşmak gerekirse bence kafanızda egzama ya da sedef olabilir.
En doğrusu bir cildiyeye gitmek olacaktır. Üstteki arkadaşın da dediği gibi, gitmişken farklı doktorlara gitmek en iyisi olur. Ben cildiyeye gittiğimde bana iki farklı hastalık tanısı konmuştu ve boş yere ilaç tedavisi almıştım.
 
Kan değerlerin baktır eksik değerin varsa tamamla. Başka bir dermatoloji uzmanına git.

Hocam ilk gittigim doktor kan testi yapmıştı yaklaşık 10 ay oldu B12 eksikliği vardı vitamin takviyesi olsun iğne olsun bayağı yükselttik ondan sıkıntı kalmadı. Dermatoloji uzmanına gitmek istiyorum sıra alamıyorum ki randevu yok.

Fotoğraftan bir şey anlamadım ve net bir şey söylemek zor. Fotoğraftan bağımsız olarak konuşmak gerekirse bence kafanızda egzama ya da sedef olabilir.
En doğrusu bir cildiyeye gitmek olacaktır.

Egzama ve sedef dediğiniz hastalık fotoğrafta gördünüz kadar saç döker mi? Hocam bilmediğim için soruyorum.
 
Bende biraz döktü. Tabii saçkıran değil bu gerçekten çok çok az miktarda oldu bende.
İş nihayetinde genetikte bitiyor. Ailenizde kelleşme sonradan olsa bile 200 yıl önce yaşamış bir akrabanızdan almış da olabilirsiniz genleri.
 

Geri
Yukarı