Saçtaki kepek nasıl gider?

Lientum

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran kartı: AMD RX 550 4GB | İşlemci: i5-3570 (4x) | Ram: 12GB(8x4) DDR3 | Anakart: HP | Monitör: Lenovo Thinkvision 60Hz | Klavye: Gamepower Warlock Compact Red Switch | Mouse: Claw's Titan X1 | PSU: FEEL 460W MAX POWER
Merhaba arkadaşlar. Yaşım 17 lise 3 öğrencisiyim, kendimi bildim bileli saçımdaki kepek geçmiyor. Her yerde kepek yüzünden kendimi gizliyorum artık bıktım bu durumdan. Otobüste yolculuk yaparken, okulda, evde, işte her yerde sürekli üstümü sirkeliyorum heleki kapalı alanlarda asla saçıma dokunmuyorum. Denemediğim yöntem kalmadı. Konazol kullandım 1 ay boyunca sonrasında saçım çok güzel oldu sonra biraz ara verdim o gün bu gündür saçımdaki kepek asla gitmiyor. Doktoruma danıştım Vichy Dercos şampuanı önerdi ancak çok pahalı en az 1000TL'den başlıyor. Onun yerine bu Boom Butter saç kremini aldım ancak hiçbir faydasını göremedim. Normal şampuan kullanıyorum duştan çıkınca Boom Butter'ı saçımın her tarafına sürüp asla bir şey değdirmiyorum. Ne yapmam lazım öneriniz var mı? Hangi şampuanı kullanmalıyım, duş aldıktan yarım saat sonra saçım hemen katılaşmaya ve kepekler ortaya çıkmaya başlıyor. Duş aldıktan sonraki günlerde saçıma sürüp canlandırabileceğim krem tarzı bir şey var mı?

1743276397096.png
1743276434077.png

Merhaba arkadaşlar. Yaşım 17 lise 3 öğrencisiyim, kendimi bildim bileli saçımdaki kepek geçmiyor. Her yerde kepek yüzünden kendimi gizliyorum artık bıktım bu durumdan. Otobüste yolculuk yaparken, okulda, evde, işte her yerde sürekli üstümü sirkeliyorum heleki kapalı alanlarda asla saçıma dokunmuyorum. Denemediğim yöntem kalmadı. Konazol kullandım 1 ay boyunca sonrasında saçım çok güzel oldu sonra biraz ara verdim o gün bu gündür saçımdaki kepek asla gitmiyor. Doktoruma danıştım Vichy Dercos şampuanı önerdi ancak çok pahalı en az 1000TL'den başlıyor. Onun yerine bu Boom Butter saç kremini aldım ancak hiçbir faydasını göremedim. Normal şampuan kullanıyorum duştan çıkınca Boom Butter'ı saçımın her tarafına sürüp asla bir şey değdirmiyorum. Ne yapmam lazım öneriniz var mı? Hangi şampuanı kullanmalıyım, duş aldıktan yarım saat sonra saçım hemen katılaşmaya ve kepekler ortaya çıkmaya başlıyor. Duş aldıktan sonraki günlerde saçıma sürüp canlandırabileceğim krem tarzı bir şey var mı?

Eki Görüntüle 2457186Eki Görüntüle 2457187
Saç toniği kullan.

Hocam cildiyiye randevu alın size tavsiyem. Bende de öyle kepek vardı hatta kafam çok kaşınıyordu. Doktora gittim egzama olduğumu öğrendim.

Hocam cildiyiye randevu alın size tavsiyem. Bende de öyle kepek vardı hatta kafam çok kaşınıyordu. Doktora gittim egzama olduğumu öğrendim.
Hocam doktorum görseldeki şampuanı önerdi kaşıntı içinde ilaç verdi kaşıntı olduğunda kafama sıkmam için. Ama yinede cildiyeye görüneceğim.

3 Günde bir duş al. Şampuan olarak bunu kullanmanı öneririm kendim aktif olarak kullanıyorum:

Sülfat, tuz, paraben ve silikon içermiyor.

Hocam doktorum görseldeki şampuanı önerdi kaşıntı içinde ilaç verdi kaşıntı olduğunda kafama sıkmam için. Ama yinede cildiyeye görüneceğim.
Hocam sülfata karşı alerjiniz veya cildinizin sülfata karşı yüksek tepki verdiğini düşünüyorum. Sülfat şampuanların köpürmesi için konulan bir madde fakat duştan çıkınca kaşıntı yapar ve saça zararlıdır. Attığım şampuanda sülfat bulunmamakta. Şuan piyasadaki çoğu şampuanda sülfat var.

3 Günde bir duş al. Şampuan olarak bunu kullanmanı öneririm kendim aktif olarak kullanıyorum:

Sülfat, tuz, paraben ve silikon içermiyor.

Hocam sülfata karşı alerjiniz veya cildinizin sülfata karşı yüksek tepki verdiğini düşünüyorum. Sülfat şampuanların köpürmesi için konulan bir madde fakat duştan çıkınca kaşıntı yapar ve saça zararlıdır. Attığım şampuanda sülfat bulunmamakta. Şuan piyasadaki çoğu şampuanda sülfat var.
Hocam cildiyeye görünmeden almam biraz mantıksız olur gibi, şu anda bayram geldiği için görünmem mümkün değil. Bayramdan sonraki hafta anca görünebilirim. O zamana kadar ne yapmalıyım? Duşu en düşük 2 gün arayla alıyorum. Diğer kalan günlerde saçıma sürebileceğim saçımı canlandıracak bir krem tarzı bir şey var mı?

Merhaba arkadaşlar. Yaşım 17 lise 3 öğrencisiyim, kendimi bildim bileli saçımdaki kepek geçmiyor. Her yerde kepek yüzünden kendimi gizliyorum artık bıktım bu durumdan. Otobüste yolculuk yaparken, okulda, evde, işte her yerde sürekli üstümü sirkeliyorum heleki kapalı alanlarda asla saçıma dokunmuyorum. Denemediğim yöntem kalmadı. Konazol kullandım 1 ay boyunca sonrasında saçım çok güzel oldu sonra biraz ara verdim o gün bu gündür saçımdaki kepek asla gitmiyor. Doktoruma danıştım vichy dercos şampuanı önerdi ancak çok pahalı en az 1000TL'den başlıyor. Onun yerine bu boom butter saç kremini aldım ancak hiçbir faydasını göremedim. Normal şampuan kullanıyorum duştan çıkınca boom Butter'ı saçımın her tarafına sürüp asla bir şey değdirmiyorum. Ne yapmam lazım öneriniz var mı? Hangi şampuanı kullanmalıyım, duş aldıktan yarım saat sonra saçım hemen katılaşmaya ve kepekler ortaya çıkmaya başlıyor. Duş aldıktan sonraki günlerde saçıma sürüp canlandırabileceğim krem tarzı bir şey var mı?

Eki Görüntüle 2457186Eki Görüntüle 2457187

sıcak su ile duş alma ılık su ile al nemli kalmanaya özen göster yastık kılıflarını değiştirmeye özen göster ben ketoral kullanıyorum hiç köpeğim yok bir de sık şampuan değiştirme.

Hocam cildiyeye görünmeden almam biraz mantıksız olur gibi, şu anda bayram geldiği için görünmem mümkün değil. Bayramdan sonraki hafta anca görünebilirim. O zamana kadar ne yapmalıyım? Duşu en düşük 2 gün arayla alıyorum. Diğer kalan günlerde saçıma sürebileceğim saçımı canlandıracak bir krem tarzı bir şey var mı?
Saça çok fazla kimyasal sürülmesini desteklemiyorum o yüzden krem vs önerim olamayacak. Duşu 3 günde bir alın. Sürekli duş almak da zararlıdır. Attığım şampuanı alın deneyin. Yine işe yaramazsa zaten aile üyelerinizden biri kullanabilir elbet.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı