Sade Windows 7 sürüm önerisi

Windows 7 Home Premium en iyisi sayılabilir. Seneler boyunca onu kullandım. Tema desteği de mevcut. Home Basic'te tema kurulmuyor. Ek yama yapmak gerekiyor. Şu an Windows 10 kullanıyorum. Mutluyum. Tekrar Windows 7 kullanacak olsaydım yine Windows 7 Home Basic kurardım. Ultimate ve Professional gereksiz yere ağırlık yapıyor bilgisayara. 2 ay gibi süre onu kullandım. Ağırlığı hissedince tekrar Home Premium'a döndüm.

Windows 7'nin en hafif ve az özellikli sürümü windows 7 starter'dir. Sistem performansını fazla yormaz.

Windows 7 Home Premium kullanabilirsin, ancak artık Windows 7'ye destek verilmiyor (Temel destek sona erdi, genişletilmiş destek 2020'ye kadar devam ediyor.). Bundan dolayı Windows 7 pek de tavsiye etmem.

MESAJ GÜNCELLEMESİ

Windows 8.1'in temel desteği 9 Ocak 2018 itibariyle son bulmuştur. Windows 10 kullanmanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Windows 10 kullanıyorum ama içindeki kendi programları, tasarımları, iconlar beni rahatsız ediyor. Onun için işletim sistemi arıyorum aklıma Windows 7 geldi. Windows 7'nin Lite sürümlerine falan baktım kafama uyanını bulamadım. Aradığım şey bütün gereksiz özelliklerden arındırılmış bir Windows 7 en sade, saf hali bilen varsa yardımcı olabilir mi?
Kardeş Windows 7 de neymiş. Aralarında RAM ve ekran kartı kullanım oranı farklı. Windows 10'da eski ekran kartlarında bile Directx 12 desteği getirildi. (Eski dediğim genelde 2010'dan sonrası)

Windows 10'dan 7'ye mi geçeceksin cidden? Neymiş karışık gelmiş. Bırakın artık bunları. Evet, ilk kullandığımda bana da çok garip, zor, değişik gelmişti. Gözüm W7 arıyordu. Ama şimdi burnundan girip ağzından çıkabiliyorum. Yani hemen pes etme. Alışmaya çalış.
Karışık geldi demiyor zaten rahatsız ediyor demiş.

Windows 7 Ultimate öneririm.

Windows 10 kullanıyorum ama içindeki kendi programları, tasarımları, iconlar beni rahatsız ediyor. Onun için işletim sistemi arıyorum aklıma Windows 7 geldi. Windows 7'nin Lite sürümlerine falan baktım kafama uyanını bulamadım. Aradığım şey bütün gereksiz özelliklerden arındırılmış bir Windows 7 en sade, saf hali bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Win7 Home Basic 64bit kurabilirsin. y-tubede Super User isimli kanalda mevcut iso linki

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı